Yeni Sezon Tesettür Giyimde Hangi Parçalar Seçilmeli?

tesettür giyimHer dönem değişen moda akımları, kadınları farklı tarzlara ve yeni kombin arayışlarına sürüklüyor. Tesettür giyimde de aynı durumla karşı karşıya kalan kadınlar, kombin oluştururken ve yeni parçalar seçerken kararsızlığa düşmekte. Yeni sezon alışverişinde kadınların dikkat etmesi gereken ve tesettür giyim detaylarında seçimlerini etkileyecek olan unsurlar şu şekildedir:

 

 – Şifon Kumaşlar:

 

Yeni sezonda en fazla gördüğümüz kumaş türü şifon. Şifon elbiselerden bluzler, tuniklerden pantolonlara kadar tüm parçalarda şifon ürünler bulmak oldukça kolay. Yeni sezonda şifon kumaşların bu popülerliği sayesinde günlük giyimden gece kıyafetlerine kadar tüm alanlarda şifon kumaşlarla tercihler rahatlıkla yapılabilir. Şifon kumaşlarda açık renk seçimleri ise görüntünüzü daha ön plana çıkartarak, şifon kumaşın akıcılığını vurgulamanıza yardımcı olacaktır.

 

 – Yüksek Bel Pantolonlar:

 

Bir kaç sezondur oldukça popüler olan yüksek bel pantolonlar yeni sezonda da karşımıza çıkıyor. Yüksek bel pantolonlarla yapılan tesettür kombinler sayesinde trend bir görünüm elde edebilirsiniz. Yüksek bel pantolonları spor tarzdan klasik tarza kadar birçok alanda rahatlıkla bulabilir ve kombinlerde kullanabilirsiniz. Ancak yüksek bel pantolonlarla kombin oluştururken tercih edilen üst parçaların pantolon belini gizlemeyecek şekilde kullanılması veya olması gerekiyor. Aksi takdirde pantolonlar tüm özelliğini kaybeder ve demode bir görüntüye sahip olmanız kaçınılmaz olur.

 

 – Hareketli Parçalar:

 

Özellikle asimetrik kesim kıyafetler yeni sezonun gözde parçaları arasında bulunuyor. Asimetrik kesime sahip tüm kıyafet parçaları kombinlerde rahatlıkla tercih edilebilir. Asimetrik kesimlerin yanı sıra çeşitli aksesuarla hareketlendirilmiş kıyafetlerde dış görüntüyü zenginleştirerek trend bir görünüm için kullanılabilir. Büyük cepler, dikkat çeken fermuar detayı, çarpıcı renklerle hazırlanmış elbiseler, dış görüntünüze hareket katmanıza yardımcı olacaktır.

 

Abiye giyimde elbiselere hareket katan unsurlar ise günlük giyimin dışında bir çizgide seyrediyor. Abiye kıyafetlerde payetler, parlak detaylar ve işlemeler görüntünüzü hareketlendirmenizi sağlayacaktır. Payet ve ışıltı gibi detayları dantel gibi zıt bir çizgide bir arada kullanabilir ve sezon abiye şıklığını elde edebilirsiniz. Abiye kıyafetlerin seçiminde ise kabarık eteklerden kaçınmalı, vücudun üst bölgesini ön plana çıkaran detaylarla hazırlanmış elbiseleri tercih etmelisiniz. Özellikle balon kol ve yakayı ön plana çıkaran detaylar üzerinde durulması gerekmektedir.