Tesettür Pardösü Modası Ve Modelleri Nasıl Belirlenir?

 tesettür pardesü modelleriTesettürün kelime anlamı örtünmek, gizlenmek ve örtmek anlamına gelmektedir. Birçok tesettürlü kadın örtünmek ve tesettürün gerekliliğini yerine getirmek için vücudu örten uzun dış giyim modellerini tercih etmektedir. Bu modeller arasında da birçok kadının tercih ettiği kıyafet türü pardösülerdir. Pardösü serin havalarda giyilen giysilerin üstüne giyilen paltodan ince dış giyim kıyafetidir.

 

 Pardösü Modelleri Neye Göre Belirlenmektedir?

 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte tesettürlü kadınların pardösü modellerine olan ilgisi artmaya başlamıştır. Pardösüler kışlık ve yazlık modelleri olan, tesettürlü kadınların günlük hayatta tercih ettikleri parçalar arasında olan modellerdir. Kadınlar arasında sıkça tercih edilen bu dış giyim kıyafeti her renkte, kumaşta ve farklı tasarımda üretilebilmektedir. Her yaş ve tarza uygun olarak rahatlıkla bulunan tesettür pardesü modelleri birçok sitede ve mağazada bulunmaktadır. Pardösüler genel olarak kap ve kaban gibi yapılan kombinleri tamamlamak için tercih edilmektedir. Ancak pardösüler diğer giyim parçalarına göre daha pahalı olduklarından dolayı her zaman alınabilen dış giyim kıyafeti değildir. Bu nedenle kadınların tercihinde rahat ve daha fazla kombin yapılabilecek model tercihi yapılmaktadır.

 

 Pardösü Modelleri Seçilirken Neye Dikkat Edilmelidir?

 

Pardösüler pahalı olduklarından dolayı alımı diğer ürünlere göre daha azdır. Ancak alım yapılırken de birçok kadın kombinlerini kafasında oluşturarak pardösü almaktadır. Zarafeti ve şıklığı ile göz doldurmak isteyen kadınlar şık pardösüleri, rahat ve günlük kullanacak olan kadınlar ise daha sade pardösüleri tercih etmektedir. Dolayısıyla pardösü seçimlerinde ortam önemli olmaktadır. Pardösü seçimi yapılırken kadınlar en çok hangi tarzda kıyafet giyindiğini düşünmelidir. Ardından o sezonun trend modeline yönelmektedir.

 

Kış modasında hangi model ve detaylar moda ise genellikle o modaya yakın seçimler yapılmaktadır. Pardösü modellerinde şık kombinler için zarafeti ön plana çıkaracak ağır modeller tercih edilmelidir. Spor tarzı sevenler için ise kapüşonlu pardösü modelleri uygun olacaktır. Günlük şıklık isteyenler ise ince kemerli, küçük işlemelerle hareketlendirilmiş seçimler şık seçim olacaktır. Aynı zamanda renk seçimi hem kombinin istenilen tarzda görünmesini sağlayacak hem de kişinin günlük enerjisi ve psikolojisi üzerinde etkili olacaktır.

Zarif’ten tesettür pardesüler: https://www.zariftesettur.com/kap-pardesu