Tesettürün Dış Giyimdeki Oluşumları Nelerdir?

tesettür dış giyimTesettür anlayışına sahip tasarımcıların ürettikleri kapalı bayanların isteklerini karşılayan modeller çokça mevcut. Yıllar öncesi fazla ilginin ve alakanın olmadığı bu tesettür sektörü son yıllarda başı çekmekte. Model çeşitliliği açısından en verimli dönemini yaşayan tesettür dış giyim tarzı da ilgi odağı oldu. Giyim tarzının önemli olduğu günümüzde bayanlar bunu hakkıyla yerine getiriyor. Mağazaların vazgeçilmezi bayan reyonları adeta moda bekçiliği yapıyor. Giyim ve zarafetin tavan yaptığı bu dönemler bol seçenekleriyle baş döndürüyor.

 

 Tesettür Açısından Dış Giyimin Nedenleri

 

Dış giyimimin tesettür olarak anlamı İslami bir kavramla açıklanabilir. Örtünmek için yapılan tüm giyim tarzları tesettür kimliği ile modern bir hal almıştır. Dış tesettür giyimi olarak çeşitli sunumların olması bayanlara öz güven ve rahatlık kazandırıyor. Örtünme hususunda dış giyim tarzı oluştu. İç giyimlerin üzerine giyilen ve örten bir kıyafet tesettürün bir versiyonu oldu. Yıllar öncesinin tesettür anlayışına farklılık kazandıran bu yeni modern tesettür muhafazakar bayanların seçeneklerini çoğalttı. Böylelikle dış giyim tesettür giyiminde yerini aldı.

Tüm tesettür dış giyim ürünleri için tıklayınız: https://www.zariftesettur.com/dis-giyim

 Dış giyim Çeşitleri Nelerdir?

 

Dış giyimin en bilindik giysisi pardösüdür. Yıllardır değişmeyen bu giyim modeli çok eski bir modeldir. Gündelik kullanımın en çok trendidir. Mevsimine göre ince ve kalın kumaşlar kullanılarak üretilir. Kap pardösü vardır birde. Genellikle kap olarak tercih edilir. Kap gençlerin tercihen kullandığı ve pardösüden biraz daha kısa olanıdır. Spor görünümünden dolayı genç bayanların sıklıkla giydiği dış tesettür giyimidir. Trençkot, diz hizasından biraz düşük uzunluğu olan dış giyimdir. Kombin olarak pantolon giyen bayanların tercihidir. Renkleri ve modelleri bakımından farklılıkları çoktur.

 

Genç bayanların ilgiyle giydiği bir modeldir. Kaban, soğuk havaların sıcak giysisi olarak tesettür kaban olarak üretilir. Genç bayanlar oldukça severek giydikleri kabanlar şık bir görüntü sunar. Ferace, giyim olarak eskilerden kalma çok fazla kullanılmayan ama son zamanların en ilgi çeken dış giyim tesettürü olmuştur. Orta yaşların genelde kullandığı bir kıyafetken modern bir tasarımla kendini günümüze uyarlayan ferace gençlerinde ilgi alanına girmiş bir dönem moda olarak giyilmiştir. Güncelliğini muhafaza etmektedir.