Tunik De Öne Çıkan Modeller

tesettür tunikTunik, hem günlük hayatta hem de özel zamanlar da bayanların en çok tercih ettiği kıyafetlerin başında gelmektedir. Peki, rahatlığı ve şıklığı sayesinde bu bayanların gözdesi olmayı başaran tunik de bu sene öne çıkan modeller nelerdir? Bu sorunun cevabı aşağıda yer almaktadır:

 

 Günlük Hayatta Tercih Edilebilecek Tunik Modelleri

 

Günlük hayatta bayanlar daha sade modeller tercih etmek isteyeceklerdir. Bu sebep ile modacılar günlük hayatta giyilecek tesettür tunik modellerini şu şekilde yapmışlardır: Genellikle tek renk olan tuniklerin bir kısmının bel bölgesini öne çıkarmak için burada kemer, kuşak gibi aksesuarlar kullanmışlardır. Özellikle ince belli bayanlar bu tunik modellerini tercih edebilirler. Bel bölgesi oturtmalı değil de geniş gelen tunikler de hakim yaka ya da yakada kurdele tarzı aksesuarlar kullanılarak hareket katılmıştır. Kol kısımları ya boru şekilde inmekte ya da tek veya iki düğmeli manşet bulunmaktadır.

 

Tuniklerin kesimi ise her zevke uygun olarak ayarlanmıştır. Diz üstü, diz altı ve dizde olmak üzere farklı tarz kesimleri görmek mümkündür. Gömleğin uzun hali olan tunikler de her yıl olduğu gibi bu yıl da günlük hayatta en çok tercih edilen tunik modelleri arasında yer almaktadır. Bu tarz gömleklerin bazılarında düğmeler ön plana çıkartılırken bazılarında düğmeler gizlenmiştir. Her iki model de şık durmaktadır. Bu senenin öne çıkan renkleri ise mavi, pembe ve yeşilin farklı tonları, mürdüm, mor, pudra ve hakidir.

 

 Özel Günlerde Tercih Edilebilecek Tunik Modelleri

 

Özel günlerinde de rahat etmek isteyen bayanlar hiç şüphesiz bugünler de tunik giymek isteyeceklerdir. Peki modacılar özel günler için nasıl tunik modelleri tasarlamışlardır? Öncelik ile yukarıda da bahsedildiği gibi tuniklerde boy seçimi kişilerin tercihine bırakılmıştır. Kişi benzer modeldeki tuniklerden tarzına hitap eden tuniklerden birini tercih edebilir. Özel günler için tasarlanan tuniklerde iki önemli detay öne çıkmaktadır. Bunlardan birisi taş işlemeleri diğeri ise danteldir. Siz bu iki detaydan size hitap edeni tercih edebilirsiniz. Tunik bitiminde ve kol bitiminde bulunan dantel detayı tuniklere zariflik ve ağırlık katacaktır. Taş işlemeleri ise tuniklerin genellikle göğüs bölümünü süsleyecektir.