Tuniğin Tesettürlü Bayanlar Arasında Bu Kadar Tercih Edilmesinin Sebepleri

Eda Tunik - Mor - HazemTesettürlü bayanlar arasında ilk çıktığı günden bugüne kadar tesettür tunik satış oranı artarak ilerlemiştir. Tesettürlü bayanların vazgeçilmezlerinden biri olarak tesettür dünyasında ilk sıralarda yerini alan tuniğin bu kadar tercih edilmesinin birçok sebebi vardır. İşte bu sebeplerden en önemlileri şunlardır:

 

 1- Rahat Olması

 

Özellikle rahatlığından hiçbir zaman ödün vermek istemeyen bayanların tesettür giyim de ilk tercih ettiği kıyafetlerden birisi tuniktir. Tesettür tunik modelleri bayanların hareketlerini kısıtlamadan gün boyu oldukları gibi rahat hareket etmelerini sağlar. Bu sebep ile özellikle günlük hayatları yoğun tempo içerisinde geçen ve sürekli hareket halinde olmak zorunda kalan bayanlar günlük hayatlarında tunik giymeyi tercih etmektedirler.

 

 2- Şık Duruşu

 

Rahat olmasının yanında bu rahatlık ile beraber şık duruşu ile de bayanların ilgi odağı olmayı başaran tunik; bu ikisini aynı anda sağlayabilen sayılı kıyafetler arasındadır. Çünkü genellikle dışarıdan bakıldığı zaman şık duran kıyafetler pek rahat olmaz. Giyildiği zaman rahat olan kıyafetler ise dışarıdan bakıldığında sıradan bir duşa sahiptir. Tunik bu iki özelliği aynı anda sunarak bayanların kalbinde adeta taht kurmuştur.

 

 3- Kolay Kombinlenmesi

 

Bayanların en çok zorlandığı konulardan birisi kombin yapmaktır. Tesettür tunik rahatlık ve şıklığın yanında bir de kolay kombin yapılma özelliğine sahiptir. Altına giyeceğiniz bir jean veya siyah kumaş pantolon ile rahatlıkla kombin yapabileceğiniz gibi günlük hayatta daha çok etek giymeyi tercih eden bayanlardansanız bir etek ile de kombininizi tamamlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken gar dolabınızdaki parçalar ile uyumlu renk ve desenlerde tunikleri almak…

 

 4- Farklı Ortamlarda Kullanılabilmesi

 

Tunik, pek çok farklı ortamda kullanılabilmektedir. Özel günlerden günlük hayata, iş yerinde gece davetlerinde ve aklınıza gelebilecek diğer yerlerde… Ancak tunik alırken seçeceğiniz renk, model ve işlemeler kullanım alanına uygun olmalıdır. Bu sayede tuniği yeri gelir bir elbise yeri gelir bir abiye yerine kullanabilirsiniz. Farklı ortamlarda kullanım avantajı özellikle her daim rahat olmayı seven bayanların en çok sevdiği özelliklerden biridir. Hiçbir ortamda kasılmadan rahat bir şekilde günün tadını çıkartabilirler.