Trençkot İle Daha Farklı Görünün

 

tesettür trençkotTrençkotlar mevsimsel değişimlerde en iyi kurtarıcıdır. Klasik gabardin kumaşlar rüzgar ve yağmurda dirençlidir. Bu sebeple ilkbahar ve sonbahar havasına çok uygundur. “Trenç” siper demektir, adı bu sebeple trençkottur. Genelde içinde, kollarında ve yakasında desen olan trençkotlar çok ilgi gören modellerdir.

 

 Klasik Bir Kıyafettir

 

Trençkotların çoğu klasik olup her yaşta giyilmektedir. En sıradan modele sahip olsanız bile birkaç ipucu ile bu ürünü tarz haline dönüştürebilirsiniz. Diğer kıyafetlerle birlikte sorunsuz uyum sağlayabilen ve dış giyim ürünü olarak tercih edilen parçalardır.

 

 Trençkotunuza Kemer Bağlayın

 

Kemeri bağlarken tam ortada bağlamayın. Biraz daha kenarda, yanda bağlayın bu sizi daha zayıf gösterecektir. Kemeri bağlarken düğüm şeklinde ya da tek kurdele şeklinde bağlayın. Sıradan bir trençkotunuz varsa kendinin klasik kemerini çıkarıp, kemerini değiştirip ona bambaşka bir hava katabilirsiniz.

 

 Önünü Tamamen Kapatmayın

 

Önünü açık kullanmak, dökümlü kullanmak istiyorsanız kemeri arkada bağlayabilirsiniz. Bu çok tarz olup insanı daha zayıf gösterir. Ortasını açıp bırakıp kemeri üste de takabilirsiniz. Bu da başka bir trençkot kullanım taktiğidir. Siyah, lacivert ve haki tonları en çok tercih edilen renklerdir.

 

Trençkotla Ne Giyilir?

 

Her şey çok rahatlıkla giyilebilir. Kısa olan trençkot modelleri genelde dar pantolonlarla giyilir. Uzun trençkot modelleri ise mini eteklerle ya da taytlarla güzel bir kombin edilebilir. Bunların dışında kısa olan modeller kısa etek boyuna sahip elbiselerle de uyumludur. Önemli olan mevsime göre trençkot giymektir. Genelde içine kış mevsiminde kazak, bahar aylarında gömlek tercih edilir.

 

Diğer Kıyafetlerle Birleştirin

 

En iyi seçenek, trençkot kıyafetinizi başka kıyafetlerle denemek ve uyumlu hale getirmek olacaktır. Kendi beceri ve stilinize uygun olan modeli oluşturduğunuzda, tarzınız da oluşmuş demektir. Başkalarının kıyafetinize odaklanmasın isterseniz, düz renkler kullanmak mantıklı olacaktır. Böylece giysilerin bütünlüğü renklere ve desenlere dağılmamış olur. Lacivert, koyu gri ve siyah modeller daha toparlayıcı ve profesyonel renklerdir ve diğer renklerle kolaylıkla birleştirilebilir.

 

Aksesuarlar ile Birlikte Farklılaşın

 

Küçük kolye, bileklik ve fularlar iyi bir aksesuar olabilir. Eşarp rengini fazla öne çıkarmadan kıyafet bütünlüğü içinde eritin. Daha soft ve sakin renklerden seçeceğiniz bir eşarp ile katı görünümden kurtulabilirsiniz. Çok parlak renklerden oluşan gömlek ve tuniği düz bir trençkot ile birlikte yumuşatabilirsiniz.