Trençkot Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

trençkotHer türden insanın tercih ettiği, gerek bir iş kadınının gerek bir annenin gerekse de öğrencilerin kullanmaktan zevk aldığı bir üst giysisidir. İç tarafı astarlı, su geçirmeyen pardesülerdir. Zamanla tesettür firmaları da farklı modelleriyle yorumladıkları trençkotları, sonbahar-kış koleksiyonlarında kullanmaktadırlar. Trençkot alırken dikkat edilmesi gereken şeyler var. Bunlar:

 

Trençkotun rengi

 

Piyasada farklı renkte trençkotlar bulunsa da trençkotun orijinal rengi bejdir. Ama haki, kahve ve lacivert de trençkotta kullanılabilen renklerdir. Bunlar dışında kalan renkler, yani kırmızı, fuşya ve benzeri renkler, trençkota yakışmayan renklerdir. Ayrıca bu tür renkler kullanılarak da bir Londra kadını imajı yaratılamaz. Trençkotun en iyi yönlerinden bir tanesi, kişiye profesyonel bir hava katması ve rahat kombin yapılabilmesidir. Bej, lacivert ve kahve tonlarındaki trençkotlar hemen hemen bütün renklerle kombine edilebilir.

 

Nasıl kombine edilmeli?

 

Doğası gereği trençkot resmi bir havaya sahiptir. Her ne kadar bayanların vazgeçilmez moda ikonu haline gelmişse de, özünde İngiliz asilzadelerin kullandığı bir erkek giysisidir. Bu oluşan resmi görüntüyü yok edebilmek için, renkli bir çanta, salaş bir giysi veya güzel romantik bir eşarp kullanılarak kombine edilebilir. Ama bu resmi görüntüden rahatsız olmayanlar, daha koyu ve mat renklerle de çok güzel kombinler yaratılabilir.

 

Boya göre trençkot giymek

 

Yapılan en büyük hatalardan biri de, kilo ve boy hesap edilmeden seçilen trençkotlardır. Kısa boylu hanımlar, diz hizasına gelen trençkotlardan uzak durmalı. Ayrıca kısa ve kilolu hanımlar, trençkot kullanırken kemer kullanmamalıdır. Bu kişiyi olduğundan daha kilolu gösterir. Uzun boylu hanımlar ise, kısa trençkotları tercih etmelidir. Uzun kesim trençkotlar, kısa ve uzun hanımlar tarafından giyilebilir.

 

Kolları kıvırmamak

 

Birçok kişi rahat etmek ve özgür bir hava oluşturmak adına trençkotlarını kollarını kıvırabiliyor. Bu çirkin bir görüntüye neden olur. Ama illa bu şekil yapılacaksa da içte giyilen kıyafetin görünmemesine dikkat edilmeli. Bu şekilde yapılmadığı takdirde trençkot, giyen kişide küçük görünebilir.

 

Vücut ölçüleri

 

Trençkotta boy kadar vücut ölçüleri de önemlidir. Büyük göğüslü bayanlar, göğüs hizasında yer alan cepli trençkot modellerinden uzak durmalıdır. Ayrıca omuzların daha geniş görünmesi isteniyorsa, omuz kısmı apoletli trençkotlar tercih edilmelidir.