Tesettürün Vazgeçilmezi Olan Kaplar

 

tesettür kapDış mekan giyimi olarak tercih edilen tesettür kap modelleri fermuarlı ya da düğmeli seçenekleri ile alıcılarına sunulmaktadır. Sadece yaz ayları için üretiliyor olmaları kap modellerini pardösülerden ayıran en belirgin özellikleridir. Kapların uzunluğu dizin biraz altında son bulurken pardösüler ayak bileğine kadar uzamaktadır. Ayrıca pardösülerin hem yaz hem kış modelleri bulunabilmektedir. Kapta ise sadece yazın giyilen kıyafetlerin üzerini örten ince bir dış mekan giysisi olarak bahsedebiliriz.

 

 Tesettür Kap

 

Havaların iyice ısındığı yaz aylarında tesettür giyim tercih eden bayanların öncelikleri arasında gelen kap modelleri yazın vazgeçilmez tekstil ürünleri arasında yer almaktadır.

Uzunluğu dizin biraz altında kalan ve ince kumaştan üretilen kap giyiminin renk seçenekleri de mevcuttur.

 

Bayanlar tarafından genellikle Jean pantolon ya da kumaş pantolon üzerine tercih edilerek şık bir görünüm elde edilebilmektedir. Bu nedenle tesettür kap modellerinde renk seçeneği olabildiğine çoktur. Bu renkler arasında ise canlı renkler oldukça çok tercih edilenler arasındadır.

 

Beden ölçünüze uygun kap modelini alırken kalıplarının dar olup olmadığını da kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Üretildikleri kumaşın ince dokunmasının getirdiği hassasiyet nedeniyle kimi zaman bedeninize göre almış olduğunuz bir model daha dar bir şekilde görünmesine sebep olabilir. Bu da aldığınız modelin dar kalıplı kesim üzerinden dikildiğini gösterir. Denemeden almamak en doğru seçim olacaktır.

 

 Dikim Hataları

 

Kaplar yazlık ince kumaşlardan yapıldıkları için dikişlerinin de bir o kadar özenli ve düzenli yapılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde dikiş yerlerinde büzülmeler, toplanmalar olabileceği gibi bir tarafı uzun bir tarafı kısa bir görünüme dahi sahip olabilir. Bu nedenle satın alınacak ya da diktirilecek kapın profesyonel ellerden geçmiş olması memnuniyet düzeyinizi arttıracaktır.

 

Doğru kap seçimi yapılırken beden ölçüsü önem taşımaktadır. Her zaman kullandığınız beden ölçüsü hangisi ise o ölçüde kap almanız uygun olacaktır. Çünkü kapı diğer benzerlerinden ayıran ne çok dar, ne çok bol ne de çok uzun olmasıdır. Tam bedeninize uygun ölçülerde ve diz altı boyunda olanıdır. Çok farklı seçenekler adı altında üretilmiş modeller karşımıza kap olarak gelmektedir ancak bu üretimleri kaplardan ayıran en önemli özelliğin beden ölçüleri olduğu unutulmamalıdır.