Tesettürlü Büyük Beden Kadınların Giyim Tercihleri

tesettür büyük bedenKilolu kadınların en büyük sıkıntısı kendi bedenine uygun kıyafet bulmaktır. Kıyafet bulsa bile kendisini daha ince ve fit gösterecek kıyafet arayışı içine girerler. Birçok firma büyük beden tesettürlü hanımları da düşünerek çoğu kıyafetin büyük beden modellerini de satışa sunmaktadır. Her kadının olduğu gibi büyük beden giyinen kadınlarında vücut hatlarını iyi tanıması gerekir. Hangi bölgelerinden rahatsız ya da hangi bölgeleri daha kilolu ise onları saklamaya yönelik kıyafet tercihinde bulunmalıdır.

 

Vücut hatlarını iyi tanıyan kadın vücut hatlarına uygun giyinerek daha ince bir görünüm elde edebilir. Siyahın kilo saklama konusunda etkisi daha fazladır. Büyük beden giyinen kadınlar olduğundan zayıf görünmek istiyor ise siyah rengi tercih etmelidir. Zayıf gösteren renk bir tek siyah olmamakta birlikte lacivert ve kahverengide zayıf gösteren renkler arasında yerini almaktadır.

 

 Büyük Taşlı Kolye Modellerinden Uzak Durulmalı

 

Vücudunda bel bölgesi kalın olan kadınlar kemer aksesuarını pek tercih etmemeli eğer ediyor ise, bu tercihini ince kemer modellerinden yana kullanmalıdır. V yaka giysiler üst bölgenin olduğundan daha ince ve uzun gösterir. Bu sebeple tesettürlü büyük beden hanımlar giysilerinde V yaka tercih etmeli göğüs dekoltesini eşarp ve ya şal ile gizlemelidirler. Giyilecek giysinin aksesuar seçiminde ince ve uzun kolyeler tercih edilerek hem giysiye hareket katılır hem de ince ve uzun kolyeler daha zayıf bir görünüm kazanılmasına yardımcı olur. Bu sebeple büyük beden tesettür giyinen kadınların büyük taşlı kolye modellerinden uzak durması gerekir.

 

Göğüs kısmı büyük olan kadınlar ise göğüs altından kesen elbiseler tercih etmelidir. Yatay çizgi modeline sahip giysi parçaları kilolu bayanların olduğundan daha kilolu göstereceği için tercih etmemesi gereken modeller arasında yer almaktadır. Bunun yerine zayıf gösteren dikine çizgilere sahip olan modeller tercih edilmelidir.

 

 Kombinlerde Bütün Olarak Aynı Renk Tercih Edilmeli

 

Tesettür büyük beden kombinlerine öneri olarak kıyafetlerini bütün olarak aynı renkten yana tercih etmeleri gerekir. Siyaha ve ya beyaza bürünmek istiyor iseniz bunu her bölgede aynı oranda sağlamalısınız. Etek, gömlek ve pardesü aynı renk tercih edildiğinde daha zayıf bir görümüm elde edebilirsiniz.