Tesettürlü Bayanlar İçin Şık Seçimler

Sevgi Üçlü Takım - Pudra - Amine HümaŞal veya Başörtüsü İle Kolay Bir Şekilde Kombinlenebilir

 

Tesettürlü kadınlar diğer kadınlara oranla giyim konusunda oldukça zorlanmaktadır. Çünkü birden fazla parçayı bir arada ve tesettür kurallarına uygun şekilde kullanmaları gerekmektedir. Gidecekleri yere göre kıyafet seçimi yapan kadınlar sıkça gömlek modelleri kullanırlar. Günlük tarza uygun modeller bulunduğu gibi özel yerlere de gidilebilecek gömlek model tarzlarının olması tesettürlü kadınların bu sebeple gömlek modellerini tercih etmesine neden olmaktadır.

 

Ayrıca hemen hemen her çeşit şal ya da başörtüsü ile de kombinlenebilen gömlek modelleri tesettürlü kadınlar için tam bir kurtarıcı niteliğindedir. Ayrıca uzun gömlek modellerinin olmasıyla birlikte tesettürlü bayanlar kullanırken oldukça rahat etmektedir. Gömlek modelleri tek renklerden üretilirken son zamanlarda ekoseli gömleklerde revaçtadır.

 

 Kombin Oluşturulurken Aksesuar Seçimleri Önemlidir

 

Tesettürlü bayanlar için özel gün ve gecelerde giyebilecek tesettür giysi çeşidi diğer günlere oranla daha kısıtlıdır. Sade bir kombin yapabilecekleri gibi tek parçadan oluşan elbise modellerini de özel gün ve özel gecelerde kullanılmak üzere tercih edebilirler. Bu model çeşitleri genellikle tek renk olmaktadır. Tek renk olan elbiseye renkli şal veya eşarp takarak kombin sağlanmalıdır. Böylece giysinin sadeliği şal veya eşarbın renkli olmasıyla hoş bir etki yaratmaktadır.

 

Elbise modellerinin dışında özel gün ve özel gecelerde şık ve abiye tarzına yatkın olan gömlek modelleri de üretilmektedir. Bu modeller günlük gömlek modelinden daha şık ve daha süslü olmaktadır. Abiye tarzını andıran gömlek modelleri pantolon ya da etek kullanılarak kombini yapılmaktadır. Gömleğin üzerine tercih ettiğiniz başörtüsü gömlek renginin bir ton açık veya bir ton koyu rengi tercih edilmelidir. Böylece gömlek ve başörtü bütünlüğü sağlanmış olur. Tesettür kombin oluşturulurken kullanılan diğer aksesuarlarda oldukça önem kazanmaktadır.

 

Saat, kolye, bileklik, küpe gibi aksesuarların seçiminde elbisenin modeline uygun tercihlerin yapılması gerekir. Gömlekte ne kadar çok incili veya taşlı detay varsa takı seçimleri bir o kadar sade modelde olmalıdır. Ayakkabı tercihinde ise kombini tamamlayıcı nitelikte olmalı ve tercih edilen giysilere uyumlu renkler kullanılarak bütünlük sağlanmalıdır. Böylece oluşturduğunuz kombin göz yormaz ve renklerin uyumuyla harika kombin oluşturulmuş olur.

 

Bir cevap yazın