Tesettürde Zarif Giyinmenin Püf Noktaları

 

tesettür dış giyimDış giyim kış aylarının ve mevsim geçişlerinin baş kahramanlarından biriyken tesettürlüler için dış giyim her mevsimin ihtiyacı olabiliyor. Uzun – kısa, kalın – ince modelleri ve çeşitleriyle kıyafetin tamamlayıcısı oluyor.

 

 Dış Giyimde Tercihler

 

Dış giyimde kış aylarında kaşe kabanlar, şişme montlar, pançolar ve kabanlar tercih edilirken mevsim geçişlerinin bir numarası trençkotlar oluyor. Pardesüler, kaplar, yelekler ve feraceler ise her mevsimin tercihi.

 

 Dış Giyim Modasında Önemli Noktalar

 

Dış giyimde dikkat edilmesi gereken en önemli kısım tartışmasız ürünün kullanım amacı ve ondan alınacak verim olmalıdır. Rengiyle, modeliyle ve tarza uygunluğuyla yapılan seçim hangi mevsimde ve nerede giyileceğiyle de son derece önemli bir ayrıntıyı taşır. Yazın özellikle ferace ve çarşaf alırken kumaşına çok dikkat edilmeli yakmayan bir kumaş tercih edilmelidir. Yazın açık renkler tercih edilirken kışın kışa ve tarzınıza uygun her rengi tercih edebilirsiniz.

 

Dış kıyafetin içine giyilecek olan giysi de çok önemlidir, örneğin panço alırken içine giyilecek olan renkler önceden düşünülebilir. Bazı dış kıyafetlerin içine giyilen kalın giysiler rahat etmenizi engelleyebileceği için mevsimine göre içinize giyeceğiniz giysinin kalınlığını hesaba katarak beden seçmenizde fayda var. Genellikle tesettür dış giyim fazla seçenekleri ve fiyat aralıklarıyla dikkat çeker. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta kesinlikle ürünün kumaşıdır.

 

 En önemli Kadın Tesettür Dış Giysileri

 

Dış giysilerindeki en önemli etken kuşkusuz onun giyileceği yerdir. Önü açık olan, kolları kısa olan ya da boyu kısa olan dış giysileri alırken mutlaka içine giyeceğiniz giysileri belirlemelisiniz. Dış kıyafetlerle yapılan kombinlerdeki önemli noktalardan biri ayakkabı, çanta ve başörtüsü uyumunu hem içinize göre hem de dışınıza göre yapmaktır. Bu konuda zorluk çekmemek için kendinize bir renk tablosu oluşturabilir, birlikte kullandığınız parçaları ve onların renklerini yazıp kombin yaparken daha kolay ve doğru kararlar verebilirsiniz

 

Önemli ip uçlarından biri de kıyafetinize farklı bir renk katmaktan kaçınmayın. Son dönemin modası aynı rengin farklı tonlarını giymek olsa da renkleri birbiriyle alakasız ama ton olarak uygun bir şekilde kombinleyip kendi tarzınızı oluşturabilirsiniz.