Tesettürde Tunik İle Pantolon Nasıl Kombinlenmeli?

tesettür tunikTunikler her ne kadar günlük kıyafet olarak tasarlansa da tesettür giyim tercih eden tesettürlü hanımlar tarafından büyük ilgi görülünce, en şık davetlere özel tunik modelleri de tasarlanmaya başlandı. Kıyafet kombini yapmakta zorlandığınızda ve ya ne giyeceğiniz konusunda tereddütte kaldığınız zamanlarda pantolon ve tunik kombini giyerek günü kurtarabiliyorsunuz. Bu nedenle tunikler tesettürlü hanımların en çok tercih ettiği ve kurtarıcı giyim parçası haline geldi. Tesettür tunik modelleri daha çok pantolon ile şık bir kombin oluşturmaktadır. Uzun tunik ve diz üstü tunik modelleri olarak üretilmekte olup bu model tuniklerin altına dar paça ve ya bol paça pantolonlar ile kombinleyerek şık görünüm yakalayabilirsiniz. Ayrıca üretilen uzun tunik modelleri dar pantolon tercihi yapan tesettürlü hanımlar için mahremiyet bölgelerini saklamak konusunda oldukça ideal olmaktadır.

 

Zıt Renkler İle Uyum Sağlanmalı

 

Tunik ve pantolon kombininde uyum sağlamak istiyor iseniz ilk önce tuniğin rengine uygun pantolon seçimi yapmak gerekir. Şık bir kombin için zıt renklerin uyumu fazlasıyla göze hitap etmektedir. Eğer tercih edilen tunik koyu renk tonlarında ise pantolon açık bir renk tonunda olmalı. Bu uyum beraberinde şık ve hareketli bir görünümü de beraberinde getirecektir. Bunların dışında pantolon ve tuniğin kumaş uyumuna da dikkat etmek gerekiyor. Parlak kumaş tunik seçiminde mat bir pantolon tercihinde bulunulmalıdır. Hem tuniğin hem de pantolonun parlak kumaş olması kötü bir görünüm sergileyerek sizi şık olmaktan alıkoyacaktır. Fakat matlık konusunda böyle bir durum söz konusu olmamaktadır. Tunik ve pantolon kumaşının mat olması göze daha çok hitap etmektedir.

 

Asimetrik Ve Yarasa Kol Modası

 

Kumaş uyumunu doğru seçmeye özen gösterilmeli. Şifon bir tuniğin altına keten bir pantolon uyum sağlamayarak çok nahoş bir görünüme sebep olur. Son dönemde moda tasarımlarında üretilen asimetrik modeller tesettürlü hanımlar tarafından yoğun ilgi görmektedir. Pantolon üzerine tercih edilecek asimetrik model tunik hem modern hem de modaya uyum sağlamaktadır. Bunun yanı sıra yarasa kollu tunikler daha çok spor tarzda üretilmekte olup günlük hayatta rahatlıkla tercih edilmekte ve rahatlık sağlamaktadır.