Tesettürde Modern Görüntünün Sırları

 

tesettür giyimTesettür modasının takipçileri için en önemli sorun, modern ve şık tasarımları bulabilmeleri ve ruhlarını yapacakları kombinlerle yansıtabilmeleridir. Uzun zamandır salaş giyinmeyi sevenle, ağır ve gösterişli giyinmeyi sevenleri aynı kefeye koyarak neredeyse tek tip ürün sunan tasarımcılar, tesettür giyim sektöründeki bu eksikliğin farkına varıp, her tarzdan her yaş grubuna hitap eden oldukça geniş bir yelpaze oluşturdular. Volanlar, çizgiler, danteller, canlı renkler derken herkesin tarzını yansıtan parçayı alıp doğru kombinlemesi aşaması kaldı sadece. Böylece ortaya birbirinden güzel ve modern görüntüler çıktı.

 

 Sokak Modasının Trendleri Nelerdir?

 

Dolabımızda belki de en geniş yer tutan alan günlük kıyafetlerimizdir. Günlük kıyafet tercihlerinde rahat olmayı, gösterişten uzak ancak aynı zamanda havalı ve şık görünmeyi hepimiz isteriz. Bunu sağlamak için de ihtiyacınız olan garanti parçalardır. Dümdüz bir elbiseyi günlük kullanım için tercih edebilirsiniz. Ancak bu seçim, size bakanların kafasında tarzınıza ya da ruhunuza ilişkin herhangi bir mesaj vermez. Modern olduğunu söyleyemediğimiz gibi fazla sıradan ve özelliksiz olması size enerji bakımından negatif etki bile sağlayabilir.

 

Ancak aynı elbisenin etek uçlarına ya da kollarına volanlar attığınızı, seçtiğiniz renkle uyumlu çizgiler eklediğinizi düşünün. Son derece basit bir dokunuş olmasına rağmen bir anda kıyafetinizi modern ve havalı bir çizgiye taşımış olacaksınız. Bazen de seçtiğiniz kumaşın bizzat kendisi sizin için kurtarıcı olabilir. Özellikle yaz aylarında bunaltan sıcakla mücadele ederken şık olmayı elden bırakmamak bir hayli zor. Bu durumda üst üste parçalar ekleyerek konfordan ödün vermenize hiç gerek yok. Pileli bir pantolon tercih ederek ya da soft renklerde pileli bir etek tercih ederek bu duruma müdahale edebilirsiniz. Üzerinize alacağınız beyaz bir gömlek ya da tulum da sizi bu gibi krizlerden basit şekilde kurtaracaktır.

 

 Özel Günler İçin Yapılacak Özel Tercihlerde Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Adeta şıklık yarışına girişilen bir alan varsa o şüphesiz balolar, düğünler ve davetlerdir. Böyle özel günlerde tesettür modasında fark yaratmak ve akılda kalıcı bir seçimde bulunmak oldukça zordur. Gösteriş isterken alaturka bir görüntüye bürünebileceğiniz gibi yaşınızın çok üzerinde bir görüntüye de imza atabilirsiniz. Bu gibi durumlardan kurtulabilmeniz için yapmanız gereken kesim ve rengin ön plana çıktığı parçalardan yana tercihte bulunmak olmalıdır. Soft bir renk kullanıp prenses gibi bir havaya bürünebileceğiniz gibi canlı ve iddialı renkler seçip gecenin yıldızı da olabilirsiniz.

 

Ancak dikkat etmeniz gereken seçeceğiniz elbisenin üzerinize tam oturması ve uzunluğudur. Bel ve omuz bölgesinden açıklarını belli eden, üzerinize kalıp gibi oturmayan ya da olması gerekenden daha kısa duran etek boyuna sahip parçalar, sizi hayallerinizin tam tersine giden kötü bir yolculuğa götürebilir. Bu gibi küçük tüyolara dikkat ederek modern ve göz dolduran bir görüntü çizebilirsiniz.