Tesettürde Kap Giyimin Özellikleri Nelerdir

tesettür kapÜlkemizde tesettür modasının artması ile çeşitliliği ve talebi artan ürünler arasında kapta yerini almıştır. Boydan boya tasarlanmış ve dikilmiş ince kumaşlardan oluşturulmuş, özellikle yaz aylarında tercih edilen bir kıyafettir. Ayrıca son yıllarda üretim aşamasında kumaşların kışın uygunluğunun ayarlanması ile kışında modaya uygun olarak tasarlanmış modeller bulunmaktadır. Genel anlamda tercih edilen kıyafetler arasında tesettür kap uyumu da moda ve şıklık açısında tüketicilerce dikkat edilen uyumluluk etmenleri arasında yer almaktadır.

 

 Tesettür Kap Tasarımları Neye Göre Belirlenmektedir?

 

Kap tasarımcılar tercihen fermuarlı veya düğmeli olarak tasarladıkları ürünlerde, ek cepler, renkler ve dikim tarzlarına göre farklı modelleri tüketicilerle buluşturmaktadır. Pardesü ve trençkot tasarımlarına dikkat edildiğinde, biri boydan boya uzun olarak tasarlanmışken, diğer diz altına kadar dizayn edilmiştir. Bu noktada kaplar, bir nevi ikisinin birleşimi gibi hem boydan boya olarak, hem de rahat hareket kabiliyeti sunan kesimlerin dikimi ortaya çıkmıştır. Ayrıca tesettürün renk ve desen uyumuna dikkat edilerek tasarlanan ürünler tüketicilerin özel isteklerine göre de işlem görmektedir.

 

Kış ayına girilmesi ve genel olarak ince kumaşlardan yapılmasından kaynaklı tüketicilerce her ne kadar tercih sırası gerilerde bırakılsa, özel ürünler arasında kışa uygun kalın ve hafif kumaşların tercihi ile de yeni tasarımlar kış modası kapsamında vitrinde yerini almaktadır.

 

 Kap Alınırken Nelere Dikkat Etmek Gerekmektedir?

 

İlk olarak dikkat edilmesi gereken konu ürünün beden ve boy ölçüleridir. Net olarak daha önceden bilinen boy ve beden ölçüsüne göre siparişler oluşturulabilir. Yaşanan aksilikler kurumsal firmalarca ürüne zarar gelmedi ği takdirde kap ürünlerine onarılmaktadır. Ayrıca bazı tesettür altı kıyafetler çok ince ve de giyilmek için ya da yazın giyilmek için tasarlanan boydan boyu kıyafetler kap ile karıştırılmaya müsait durumdadır. Bu durumun anlaşılması için, kumaşın görünüşü yeterli olacaktır. Çok sıkmayan ve boydan uzun olmayan, bedene tam oturan kap tercih edildiğinde, şık bir görüntü ile kullanışlı bir kıyafet satın alınmış olacaktır.

 

 Ortalama Kap Fiyatları Ne Kadardır?

 

Yüz seksen liradan başlayan fiyatlarla ekonomik ve kaliteli ölçekte ortalama bir kap modelinde sahip olunabilir. Yine model ve marka ile bağıntılı fiyatlar yüz seksen liranın üstüne çıkmaktadır. Fiyatlandırmalar, tekstil piyasalarında genel olarak alım gücüne ve imalat şartlarına göre hesaplanmaktadır.

Zarif Tesettür’de kap modelleri ve fiyatları https://www.zariftesettur.com/kap-pardesu