Tesettür Tunik Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

tesettür Tunik Tesettürlü kadınlar için tunikler en önemli giyim parçaları arasında yer almaktadır. Tesettür tunikler her ortama uyum sağlayan modeller ile tasarlanmaktadır. Doğru kombinler ile şık bir görünüm sergilemektedir.

 

 Mevsime Uygun Kumaşlar Seçilmeli

 

Muhafazakar giyim tarzına sahip olan kadınlar tesettür tunik seçerken mevsime uygun kumaşlar tercih etmelidir. Özellikle tesettür tunik seçerken yazın çok bunaltan sıcağını ve kışın üşüten soğuğu unutulmalıdır. Yaz mevsiminde terlemenizi engelleyecek pamuklu ve ince kumaşlar tercih edilmelidir. Kış için ise, bedeninizin sıcak kalmasını sağlayacak kalın kumaşlar ilk tercihlerinizin arasında olmalıdır.

 

 Renk Seçiminde Ten Renginizi Dikkate Alın

 

Tesettür tunik seçimlerinde en önemli nokta cilt rengi dikkate alınmalıdır. Esmer ve koyu renk ten cilt rengine sahip olanlar açık renklere yönelmelidir. Fakat beyaz tenliler ve sarışınlar koyu ton renklere sahip tesettür tunik modellerini seçmelidir. Ten renginiz ile seçtiğiniz tuniğin rengi zıtlık oluşturmalıdır. Bu sayede hareketli ve dikkat çekici bir görünüm elde etmiş olursunuz.

 

 İçinizi Belli Etmeyen Modeller Seçin

 

Özellikle yaz mevsiminde tasarlanan tunik modelleri çok fazla içi göstermektedir. Bu sebeple tuniğin içine başka bir giysi daha giymek zorunda kalındığından hem daha çok terlemenize hem de şıklığınıza gölge düşmesine neden olmaktadır. Bundan dolayı yapmanız gereken tek şey içinizi belli etmeyecek kumaş tercihinde bulunmak. Eğer çok ince bir tunik beğendiyseniz içinin astarlı olup olmadığını kontrol ederek satın almalısınız.

 

 Bedeninize Uygun Seçim Yapılmalı

 

Tesettürlü kadınların yaptığı en büyük hata tunik seçimlerini bol kesimlerden yana tercihlerini kullanmasıdır. Oysa bedeninize tam oturmayan tesettür tunik modelleri salaş bir görünüm oluşturarak şıklıktan uzaklaşmanıza neden olmaktadır. Alacağınız tesettür tunik bedeninize uygun olmalıdır. Bedeninize tam oturan tunikler modellerini daha iyi ortaya çıkarmaktadır.

 

Zaten tunik modelleri hafif bol kesimli olmaktadır. Bunun yanında sizde bedeninizden büyük tunik aldığınızda çok nahoş görüntü ortaya çıkmaktadır. Eğer beden konusunda endişeniz var ise, likralı ve esneme payı olan kumaşları tercih edilmelidir. Mağazalarda ve online satış yapan internet sitelerinde bir çok renge ve modele sahip tesettür tunik modelleri eskiye oranla ulaşmak artık çok daha kolay.