Tesettür Takım Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

tesettür takımÖzellikle daha şık olunması gereken yerlerde giyilen tesettür takım modelleri, son yıllarda oldukça farklı bir ürün yelpazesi ile sunulmaya başlandı. Bu çeşitlilik, bazen karar vermeyi zorlaştırıyor. Sizler de giysi seçerken zorlanıyorsanız, bu konunun püf noktalarını bilerek daha doğru seçimler yapabilir, mükemmel şıklığı kolaylıkla yakalayabilirsiniz.

Hangi Ortamda Giyilmek Üzere Kıyafet Seçtiğiniz Önemli

  Başarılı bir seçimde bulunmak için öncelikle bu kıyafeti nerede giyeceğinizi belirlemeniz gerek. Eğer çalışan bir bayansanız ve ciddi bir iş görüşmesi ya da toplantı için bu kıyafeti seçiyorsanız, bunun için en uygunu tunik ve pantolondan oluşan takımlardır. Veya bunun yerine ceket ve etekten ya da son dönemin başarılı trendi olan geniş paçalı pantolonlardan oluşan takımları tercih etmek mümkün. Bu takımların çok sayıda modeli bulunuyor. Model seçerken biraz daha gösterişsiz, sade olanları iş yaşamı için uygun bulunmaktadır. Fakat seçeceğiniz takımı bir düğün davetinde giyecekseniz, bunun için abiye giyime uygun olan takımları seçmek gerekecektir.

Hangi Renk Daha Uygun?

  Günümüzde üretilen modellerde hemen her renk kullanılıyor. Bu da renk seçimini daha avantajlı hale getiren bir durum. Elbette herkesin gönlünde yatan bir favori rengi vardır. Gündelik olarak giymeyi düşündüğünüz takımlarda favori renginizi seçmemek için hiçbir neden yok. Fakat daha şık olmanızın beklendiği ortamlardaki kıyafetler için bazı kriterleri değerledirmek en doğrusu olacaktır. Bu kriterlerin başında ten renginiz gelmektedir. Eğer esmerseniz size en çok yakışacak renkler, açık renk tonlarıdır. Hatta kıyafeti giyeceğiniz ortama göre canlı ve açık renkleri seçmek, sizi daha şık gösterecektir. Beyaz tenliler ise, rahatlıkla siyah, kahverengi, lacivert tonlarını seçebilir veya pastel tonlardaki giysileri kullanabilirler.

Kumaşın Niteliklerine Dikkat Edilmeli

  Bir tesettür takım için kullanılan kumaşın niteliği de önemlidir. Takdir edilir ki, bu takımlar satın alınırken uzun süreli kullanım hedeflenir. Takımın üretildiği kumaşın buna uygun olarak kaliteli bir cins kumaş olması, yıkanma ve ütüleme sırasında bozulmaması, iplik çıkarmaması gerekir. Mümkünse sentetik olmayan, doğal kumaşları tercih etmek, hem takımın uzun ömürlü olması hem de daha sağlıklı bir kumaşın tercih edilmesi bakımından değerlidir.