Tesettür Şallar Nasıl Kullanılır?

 

tesettürTesettürlü olmanın gerekliliğini oluşturan ilk etken başörtüdür. Başörtü seçeneklerinden tesettürlü kadınlar daha çok şalları tercih etmektedir. Çünkü eşarp ile yapılamayan bir çok model şal ile rahatlıkla yapılmaktadır. Şal kullanımını hem daha rahat kullanım olanağı sunmaktadır hem de şık bir görünüm oluşturmaktadır. Şal modelleri her türlü kumaştan üretebilmektedir. Bunun için en uygun kumaşı tercih etmeniz gerekir.

 

Ütüsü kolay yapılan ve hemen kırışmayan şal kumaşları tesettürlü kadınların ilk tercihleri arasında bulunmaktadır. Şallar kumaşına göre pahalı olabilmektedir. Fakat uygun bütçeli şal kumaşları da mağaza satışlarında bulunmaktadır. Tesettür şal seçimi oldukça zordur. Çünkü giyeceğiniz harika bir tesettür kombini yanlış şal seçimi ile rüküş bir hale getirebilirsiniz. Bu sebeple tesettür şallar nasıl seçilmeli? ve nasıl kullanılmalı? konusunda araştırmalar yaparak bilgi sahibi olunması gerekir. Böylece şık ve göz alıcı kombinler yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra şal modelini seçtikten sonra bağlama modellerini de bilmek gerekir. Çünkü tesettür şal kullanımında bir çok bağlama tekniği vardır. Spor tarza ayrı şal bağlama tekniği kullanılır, klasik giyim tarzına ise daha farklı şal bağlama tekniği uygulanır. Şal üstüne takılacak bronşlarda ayrı bir görsellik katmaktadır.

 

 Mevsime Uyum Sağlayan Kumaşlar Tercih Edilmeli

 

Tesettür şalın en doğru şekilde bağlanması için ilk önce doğru kumaş tercihinde bulunulması gerekir. Kumaş ve model seçiminin doğru yapılması sonucunda doğru şal tercihinde bulunmak mümkündür. Şal kumaşı seçerken ilk önce mevsimine uygun kumaş tercihinde bulunun. Kış mevsiminde sizi soğuktan koruyacak daha kalın ve yünlü kumaşlar yazın ise terlemenize engel olacak pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir. Tercih edilen tesettür kıyafetler ile şal modelinin uyumlu olması gerekir.

 

 Yüksek Topuzlardan Kaçınılmalı

 

Şal bağlama tarzı da önemli konuların arasında yer almaktadır. Tesettür giyim sade ve doğal parçalardan oluşması gerektiği için topuz yapımı da son derece sade olmalı. Büyük topuzlar eşarp ve şallarda kötü bir görünüm oluşturmaktadır ve bağlama tekniğinin abartılı olmasına yol açar. Bundan dolayı topuzlar az bir yükseklik ile tercih edilerek hem sade hem de doğal bir görünüm elde edilmiş olur.