Tesettür Pardesü Alırken Ve Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli

 

tesettür pardesüTesettürlü kadınların değişik renkler ile güncel tarzlara uyarladığı ayak bileklerine kadar uzanan son yıllarda çok giyilen tesettürlü bir kadın giysidir. Pardesü türleri geniş bir renk yelpazesine sahiptir. Yaz aylarında altında ince kıyafetler kullanılabilen en iyi parçadır. Bazı çeşitleri cepli bazıları dantel işlemeli birçok türe sahiptir pardesüler.

 

 Pardesü İle Yapılabilecek Tesettür Kombinleri

 

Tesettür giyim tarzının gözdelerinden pardesünün kullanıma yönelik birçok püf noktaları vardır. Renkler uyumu olmalıdır. Kullandığınız pardesünün altına giydiğiniz etek yâda pantolon pardesünüzün yakın tonlarında olmalıdır. Çok farklı renklere yer verildiğinde göz yorucu olabilir. İkici olarak kullandığınız pardesü darsa etek olarak türleri tercih etmektense daha dar kesimli etekler tercih etmelisiniz. Giydiğiniz pardesü kumaşı da önemlidir hafif bir pardesünün yanına kot bir etek olmaz.

 

 

 Pardesüleri Uygun Şekilde Yıkarsanız Daha Uzun Süre Kıllanırsınız

 

Yaz ayında aldığımız pardesüler keten dokumalardan yapılmaktadır genellikle. Bu tür keten dokumaları makinede gönül rahatlığıyla yıkayabilirsiniz. Ancak yıkama sırasında çok az deterjan kullanmalısınız. Yakın tonlardaki giysilerinizle birlikte yıkamalısınız ki renk atma ihtimali ortadan kalsın. Diğer yandan kullanılan makine programı kısa olmalıdır. Uzun süreli yıkanan keten bir pardesü çabuk yıpranabilir. Kuruturken kurutma makinesi yâda doğal yollar kullanılabilir. Perdesüleri hafif nemliyken ütülerseniz daha rahat edersiniz.

 

 

 Pardesü Dikiminde Hangi Kumaşlar Kullanılır?

 

           Tesettür pardesü modellerinin dönemsel olarak hava şartlarına göre kumaşları değişebilir. Kış aylarında daha kalın kumaşlar, soğuktan korunmak amacıyla kullanılır. Yaz aylarında ise pardesü yapımında krep veya keten dokumalar kullanılmaktadır. Böylece daha ferah kullanım imkânları sağlanmış olur. Tercih edeceğiniz pardesülerde yıkama koşullarına bakmayı göz ardı etmeyin, yaz aylarında genellikle pardesü kullanıldığından daha çok yıkama yapılmaktadır. Fazla yıkamaya dayanabilen kalitedeki ürünleri almaya gayret gösterin. Kaliteli bir marka olsa da pardesünün içeriğine dikkat edin.

 

 

 Pardesü Alırken Fiyat Kalite Uyumuna Dikkat Edin

 

Pardesü çeşitleri arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, vücudu belli etmeyen ferah pardesüler almayı tercih etmektir. Diğer yandan pardesünün fiyatı kalitesini karşılıyor mu diye bakmalısınız. Piyasada birçok fiyatta ve kalitede ürün bulunmaktadır. Bazı firmaların yazlık pardesü çeşitleri şu anda 100-180 TL arasında fiyatlandırılmaktadır. Ama adı daha çok duyulmuş tesettür modasının öncüsü markaları tercih edecekseniz bu fiyatların biraz daha üzerine çıkmalısınız.