Tesettür Modasının En Popüler Renkleri Nelerdir?

tesettür giyimHer giyim tarzının kendine özgü trend renkleri bulunmaktadır. Trendler arasında bir rengin yer alabilmesi için de moda tasarımcılarının bu rengin mevsime uyumluluk sağladığını söylemek gerekir. Moda tasarımcıları ise bu yıl en popüler renkleri mevsimlere göre belirlemiştir. Kış ayları için kapalı tonlarda olan renkler tercih edilirken, yaz aylarında açık tonlar tercih edilmektedir. Açık tonlara örnek olarak yeşil, açık yeşil, açık mavi ve buna benzer tonlar bulunmaktadır. Kapalı tonlar kategorisinde ise kahverengi, siyah, kırmızı, lacivert ve bordo renkleri bulunmaktadır. Tesettür modasında siyahın bu kadar tercih edilmesinin sebebi ise daha asil bir duruş sağlamasından kaynaklanmaktadır. Tesettür giyim tercihinde bulunan kadınların birçoğu bu renkleri tercih etmektedir. Moda tasarımcılarının tavsiyeleri de bu yöndedir.

 

 Tesettür Giyime Uygun Kombin Nasıl Yapılır?

 

Kombin oluşturmanın en temel kurallarından bir tanesi renk uyumudur. Renk uyumunu sağlamak kombinin daha güzel bir görüntüye ulaşmasına olanak tanır. Örneğin kişi siyah renginde bir giyim tercihinde bulunacaksa alt kısma giyilecek olan kıyafetin renginin aykırı bir tonda olmaması gerekir. Siyaha uyum sağlamayan pembe ve açık kırmızı renkleri tercih edilmemelidir. Bunun yerine beyaz, mavi ve buna benzer renkler tercih edilmelidir. Renk uyumunun sağlanması kombinin daha estetik bir yapıya sahip olmasına yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra kişinin tercih edeceği aksesuarlar da giyimine uyum sağlamalıdır. Örneğin kişinin halka küpe takıp, uzun bir siyah elbise giymesi uyum sağlamamaktadır.

 

 Tesettür Modasının Vazgeçilmez Kombin Çeşitleri Nelerdir?

 

Tesettür modasının en vazgeçilmez kombin çeşidi etek, tişört ve ince ceketten oluşmaktadır. Gençlerin son zamanlarda tercih ettiği bu kombin, kişinin daha sportif bir görüntüye ulaşmasını sağlamaktadır. İç kısma giyilecek olan tişört, kadının terlemesinin önüne geçmekte ve yaz aylarında daha rahat bir şekilde zaman geçirmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra giyilecek olan uzun elbiseler de tesettür modasında yer almaktadır. Bu elbiselerin çiçek desenleri bulunması ve beyaz çiçeklerden oluşması kadınların estetik görünümünü ön plana çıkarmaktadır. Bu estetik görünümün daha iyi bir hal alabilmesi için de tercih edilecek olan eşarp ile elbisenin renkleri uyum sağlamalıdır.