Tesettür Modasında Desen Uyumunun Önemi Nedir?

tesettür modasıDesen uyumu tesettür kıyafetlerde en az renk seçimi kadar kritik bir konudur. Büyük geometrik desenli bir etek ya da pantolonu kalın çizgili bir gömlek veya bluz ile kombinlerseniz insanların kafası tamamıyla karışabilmektedir. Kıyafet değil sanki üstünüzde kocaman bir bulmaca varmış gibi durabilir. Optik illüzyon gibi gözü yoran bir imajınız olur. Peki, bu durumda ne yapmalıdır?

 

Eğer kıyafetlerinizden birinde, alt ya da üst parçada bariz büyük desenler varsa diğer parçalarda sade ve düz modelleri tercih etmelisiniz. Bu durumda iki parça birbirini dengelemektedir. Boydan boya desenli bir şey giymek istiyorsanız o zaman tek parça tesettür elbise giyebilirsiniz. Ancak bu sefer dikkat etmeniz gereken eşarbınızın sade olmasıdır. Etekte ağır floral desenler varsa, gömlekte büyük parlak kelebek motifli bir şeyler giyilmemelidir. Etek desenli ise gömlek düz olmalıdır. Yapılan tesettür kombin denge ve ölçü ile tamamlanmalıdır. Bu konuda tesettür modası yeni desenler ve çizgilerden oluşan modelleri piyasaya çıkarmaya başladı bile.

 

 Tesettür Modasında Desen ve Çizgiler Ten Rengine Uymalı Mıdır?

 

Tarz, renk ve desen uyumuna dikkat edildiği sürece yanlış kombin yapmak zordur. Giyilen kıyafetin kişinin ten rengine de uyum göstermesi bir diğer önemli unsurdur. Her zaman dikkat edilmesi gereken şey, doğru kombini belirlemenin yolu sadece ölçülü ve dengeli olmaktan geçmektedir.

 

 Tesettür Modasında Vücut Tipinin Önemi Nedir?

 

Tesettür giyimin amacı setretmek diğer adıyla örtünmek olduğu için çok dar olmamalıdır. Fakat bununla beraber çok rahat salaş derecede bol da olmamalıdır. Vücut tipine, şekline uygun ve kararında olmalıdır. Renk seçiminde de tek tipe gerek yoktur. Genel olarak herkesin aşina olduğu renkler tercih edilebilmektedir.

 

Dikkat edilmesi gereken durumlardan bir tanesi de kıyafetin vücut tipine uygunluğudur. Çok fazla kıvrıma sahip olmayan havuç tipindeki vücutlar bu konuda en şanslılardır. Havuç tipli kadınlar ne giyseler yakışmaktadır. Fakat kalçası büyük hanımlar daha çok dökümlü kumaşlardan yapılan elbise veya tunikleri tercih etmelidirler. Göğüsleri iri olan ya da bel bölgesi kalın olanlar ise yarasa tipi bluz, tunik veya dar elbise tercih ettikleri zaman rahat bir şıklık elde ederler. Vücut tipine göre seçilmeyen kıyafetler genelde hoş durmamaktadır. Kişileri daha kilolu gösterip boylarını da kısaltabilmektedir.