Tesettür Modası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

tesettür modasıKapalı bayanların kıyafet seçimi mevsimine göre yapmaları gerekir ve kıyafet ile kombin seçimleri yaparken sezonun renklerine ve koleksiyonuna göre yapılması gerekir. Tesettür modası artık daha da çeşitlenmiş ve günümüzde çeşitli markalar tarafından kıyafet üretimi yapılmaktadır. Kapalı bayanlar için kombinler çok önemlidir.

 

Kombinlerdeki parçaların birbiriyle uyumlu olması gerekir. Günümüzde birçok marka tesettür kombinleri üretiyor. Tesettürlü bayanlar bu kombinlerin seçiminde dikkatli olurlarsa ve bedenlerine göre kendilerine yakışan renkleri tercih ederlerse çok şık ve zarif görürler. Tesettür modasında renk seçimi de çok önemlidir Çünkü renk uyumu kombinlerin bir bütün halinde görünmesine yardımcı olur.

 

 2018 Tesettür Giyiminde Yaz Ve Kış Kombin Seçimleri Nasıl Olmalıdır?

 

Kış sezonunda genellikle daha soğuk ve mat renkler kullanılıyor. Siyah, lacivert, kahverengi, bordo, tabak, gri gibi mat ve soğuk renkler tercih ediliyor. Bu sezonda süet kumaşlardan üretilen birbirinden renkli trençkotlar da vitrinlerde yerlerini almıştır. Kabanlarda kullanılan canlı renklerde kombinler de çok şık bir görüntü oluşturuyor. Kışın kombinler de kullanılan desenlerinde renkle bir bütün halinde olması çok önemlidir.

 

Yaz sezonunda ise daha canlı ve daha fresch kıyafetler tercih edilir. Sezonun renkleri arasında sarı hardal, haki, mint yeşili, pudra pembe, gül kurusu, kiremit, lila, bebe mavisi, fuşya gibi birçok canlı renkler mevcuttur. Kullanılan renk ve Desenler açısından kıyafet ve kombin çeşitliliği yazın daha fazladır tercih edilen tunikle oluşturulan kombinin uyumu çok önemlidir.

 

Çünkü tuniğin diğer parçalarla uyumlu olması gerekir mesela pudra pembe omuzları çiçek nakışlı bir tunik tercih edilirse pantolon olarak düz renk siyah, camel ya da beyaz bilek pantolon tercih edilebilir, başörtüsü olarak da eşarp ya da şal tercih edilirse çok şık ve zarif bir görüntü ortaya çıkar ve ayakkabı ile çanta seçiminde ise pudra tonlarında bir seçim tercih edilirse kombin tamamlanmış olur. Elbiselerde ise kullanılan renkler ve seçimlerde çok önemlidir. Elbisenin üzerine seçilecek olan şal ya da eşarbın elbise ile uyumlu olması çok önemli noktalardan biridir.