Tesettür Kombini Oluştururken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

tesettür moda Kombin oluştururken kadınların yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi parçaların uyuşmamasıdır. Parçaların birbirine uyum sağlamaması ve kıyafet üzerinde bulunan desenlerin alakasız olması estetik görünümü ortadan kaldırmaktadır. Bu yüzden kadınların eşarp tercihi ile kıyafet tercihinin parçaları birbirine uyumlu olmalıdır. Örneği kişi çiçek desenli bir kıyafet giyecekse, tercih edeceği eteğin ve eşarbın içerisinde de çiçek desenlerinin bulunması kişinin güzel görüntüye ulaşmasını sağlar. Tesettür giyim moda tasarımcılarının en büyük ve en çok işe yarayan tavsiyelerinden bir tanesi giyilecek olan eteğin üst kısma eşlik etmesidir. Bunun sağlanabilmesi için de giyilecek olan tişörtün veya penyenin karnın biraz altında bitmesi ve eteğin biraz daha bel kısmına yakın olması gerekir. Böylelikle kişinin parça uyumu sağlanır.

 

 Tesettür Kombini Oluştururken Aksesuar Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

 

Kombin oluştururken kombin içerisinde bulunan renkler ile aksesuarlar arasında uyum sağlanmalıdır. Bu uyumun sağlanabilmesi için de tercih edilecek olan renge göre aksesuar tercihi yapılması gerekir. Örneğin kişi siyah bir kombin oluşturmuşsa gümüş veya taşlı aksesuarlardan oluşan grimsi bir aksesuar tercihi yapabilir. Bu tercih kişinin kombinini daha estetik bir hale getirecektir. Eğer kişi daha açık tonlu bir kombin oluşturuyorsa tercih edeceği aksesuarlar altın veya sıradan bir renge sahip aksesuar olması gerekmektedir. Eğer bilek biraz açıksa kişinin tercih edeceği aksesuar bileklik veya bilezik olabilir. Takılacak olan küpenin boyutunun büyük olmaması kişinin yüzü ile kombini arasındaki estetik görünümü ön plana çıkartacaktır.

 

 Tesettür Giyimin Trend Modelleri Nelerdir?

 

Tesettür giyiminin en trend modelleri elbiselerden oluşmaktadır. Etek görünümlü bol pantolonlar elbise şeklinde tasarlanmış ve birçok kadın bu tarz modelleri tercih etmektedir. Bu modellerin kemer kısmı da bulunduğundan dolayı kadınların aksesuar alternatifi de artmaktadır. Kış aylarının en çok tercih edilen modellerinden bir tanesi iç kısmı saten, dış kısmı tüllerden oluşan elbiselerdir. Elbiselerin tül olması, takılacak olan aksesuarları ön plana çıkarmaktadır. Bu elbiseler özel günlerde veya davetlerde de tercih edilebilmektedir. Ceket altına giyilecek olan salaş tişörtler de en çok tercih edilenler arasında bulunmaktadır. Bu modeller ise genellikle yaz aylarında tercih edilmektedir.