Tesettür Kıyafetlerinize Hareket Katın

 

tesettürKimi zaman farklı giyinmenin yollarını ararken, dolaptaki kıyafetlerin ne durumda olduğuna bakmak da yararlı olacaktır. Uzun süre giyilmemiş veya daha sonra kullanılmak amacıyla aylarca, hatta yıllarca saklanan kıyafetler keşfedilmeyi bekler. Halbuki emek, zaman ve para harcayarak alınan kıyafetlere bazen öncelik verilmez. Sadece bir eşarp için uygun kıyafet alınması veya tunik altına bir pantolon alınmasıyla son bulan tercihler, en sonunda modası geçmiş kıyafetler topluluğu haline gelebilmektedir. Oysa ki, el değmemiş kıyafetler doğru bir şekilde kombinlendiğinde yeni bir kıyafet haline gelebilir. Eğer bu da mümkün değilse, dolabınızda yeni kıyafetlere yer açmanın vakti gelmiş demektir.

 

 Giysilere Aydınlık Verin ve Renklendirin

 

Genel yaklaşım kıyafet renklerinde daha koyu ve mat renklerin seçimidir. Oysaki günümüzde büyük bir trend haline gelen ve her kesimden bayanın giyebileceği ölçülerde tesettür kıyafetlere yer verilmektedir. Kapalı giyinmenin belirli kurallarını yerine getiren bu kıyafetler, birkaç değişiklik veya eklemeyle daha canlı ve aydınlık hale gelebilmektedir. Siyah bir uzun elbise tercih edenler için pudra rengi bir eşarp kullanmaları veya siyah pantolon üzerine kırmızı bir tunik tercih etmeleri bu renklendirmeyi fazlasıyla sağlayabilmektedir.

 

 Kıyafetinizi Eşarplarla Hareketlendirin

 

Bazen bir eşarp tek başına bir şey ifade etmeyebilir. Yani sadece örtünmenin gereğini yerine getirse de, aslında kıyafetin bütünleyici unsudur. Daha sıcak ve soft renklerden oluşan eşarplar, kombin bütünlüğüne katkı sağlar. Dairesel veya geometrik desenlerden oluşan bir eşarp, düz renklerden oluşan tesettür kıyafet için en ideal modeller olmaktadır. Beyaz bir eşarp, siyah bir kıyafetinin ağırlığını hafifleterek aydınlatacaktır.

 

 Kışlık Kıyafetleri Bütünleştirmenin Yolu

 

Kışlık kıyafetler daha kalın kumaşlardan imal edilirler ve yazlık kıyafetlere nazaran koyu renklerden oluşmaktadır. Daha koyu ve mavi renkler, kahverengi ve siyah renkler ağırlıklı olarak kullanılır. Basit bir gündelik tesettür kıyafeti kışın daha farklı hale getirmek için pardösü ve kap modelleri tercih edilebilir. Yine kalın kumaştan imal edilmiş eşarpla birlikte kışlık bir kıyafeti tamamlamış olmak mükemmel bir yol olacaktır. Uzun ceketler de kışlık kıyafetlerle bütünleşen ürünler arasında yer almaktadır. Çizgili veya düz desenlerden oluşan ceket modelleri pantolon ve eteklerle birlikte kullanılır.