Tesettür Kıyafetlerin Günlük Kullanımdaki Yeri

 

tesettür elbiseRahat ve kolay giyilmeleri nedeniyle sıklıkla gündelik kıyafet olarak kullanılan feraceler, artık yeni modelleriyle dışarıda da rahatlıkla giyilebilmektedir. Özgün yapısı ve renklerindeki sadelik sayesinde farklı bir tesettür kıyafet olarak karşımıza çıkıyor. Gündelik kıyafet olmanın çok ötesinde ev gezmelerinde ve diğer ziyaretlerde pardösü ile birlikte rahatlıkla birleştirilebilir. Birçok feracenin kendinden eşarplı modelleri bulunmaktadır. Bu bütünlük sayesinde ekstra bir arayışa gerek kalmamaktadır.

 

 Tuniklerin Günlük Kullanımındaki Yeri

 

Tunikler gün içinde bütün aktivitelerde rahatlıkla kullanılabilen modellerdir. Daha çok pantolon ve taytlarla birlikte birleştirilmektedir. Uzun etek üzerine tunik kullanımı kişiden kişiye değişmekte ise de, rahatlık ve şıklık sağlayan en iyi birleşimi pantolonlarla olmaktadır. Rahat ve bol kesim bir pantolonla kullanılabileceği gibi dar kesim pantolon ve taytlarla mükemmel uyum sağlamaktadır. Bu yüzden gezilerde, ziyaretlerde, hatta gece davetlerinde rahatlıkla kullanılabilir.

 

 Uzun Elbiselerin Günlük Kullanımdaki Yeri

 

Uzun tesettür elbise modelleri de feraceler gibi rahatlığıyla rağbet görmektedir. Evde ve ziyaretlerde tunik ve ferace tercih etmeyenlerin gözde kıyafetidir. Sadece eşarp ve uzun ceketle birleştirilerek kıyafet tamamlanır. Yeni modellerde çizgili ve desenli modellerine de yer verilen elbiseler, pardösü ile birlikte dış kıyafeti olarak kullanılabilir.

 

 Gömleklerin Günlük Kullanımdaki Yeri

 

Gömlekler tunikler gibi rahat ve şık kıyafetlerdir. Birçok modelini farklı pantolon ve etekle birleştirmek mümkündür. Gömleklerin de yaygın kullanımı pantolon ve eteklerle sağlanır. Gömlekler kolları ve yakalarındaki güpür detaylarla daha şık durmaktadır. Değişik renk ve desenlerden oluşan modelleri mevsimsel özelliklere göre değişmektedir.

 

 Ayakkabıların Günlük Kullanımdaki Yeri

 

Ayakkabılar her kıyafetin tamamlayıcı ana unsurlarından biridir. Uzun bir elbiseyi yukarı kaldırmak veya pantolonun boyunu bedene ayarlamak için ideal seçenektir. Abiyelerde ve elbiselerde daha çok stiletto modeller kullanılmakta iken, tuniklerde ve gömleklerde daha çok spor ayakkabılar ve babetler kullanılır. Ancak günümüz tesettür modasında elbiselerin altında spor ayakkabı veya tuniklerde stiletto görmek de mümkün. Kıyafetin altına hangi ayakkabının giyilmesini belirleyen faktör, bulunulacak ortam ve mekanla ilgilidir. Gezi ve yürüyüş için bir stiletto seçilemeyeceği gibi, gece davetlerinde de bir spor ayakkabı tercih edilmelidir. Ancak hangi tür ayakkabı seçilecekse seçilsin, rahatlık ve konfor ön planda olmalıdır.