Tesettür Kıyafetleri Birbiri İle Eşleştiren Uyumu Yakalayın

 

tesettürBütün kıyafetler kombinlendikten sonra aksesuarlarla sonlandırılır. Aksesuarların gücü her zaman daha fazladır. Kıyafette bir eksiklik veya bir dokunuş gerekliliği duyulduğu anlarda en iyi kurtarıcı ürünlerdir. Bunların başında da çantalar gelir. Uzun bir tesettür elbise veya tunik takımını tamamlamanın en iyi, kıyafet bütünlüğüne uygun renkte çanta kullanmaktır. Çantanın kol uzunluğu ve büyüklüğünü bedeninize ve boyunuza göre ayarlamanız önemlidir.

 

 Kıyafete Farklı Dokunuşlar Nasıl yapılır?

 

Tesettür kıyafetin bütünlüğünü tamamlamak her zaman rahat nefes aldırır. Ancak biraz daha farkındalık yaratmak için küçük dokunuşlar yapmak hem eğlenceli, hem de sizi daha özel yapacaktır. Eşarbınıza uygun bir fular çantanıza bağlamak iyi bir fikir olabilir. Yine tesettür gömlek modelinizde bir fular kullanmak çok farklı olacaktır. Bu dokunuşları yapmanın birçok yolu bulunmaktadır. Sadece aksesuar çantanıza biraz göz atmanın yeterli olabilir. Hala eksik bir şey olduğunu düşünenler için alışveriş yapmanın zamanını göstermektedir.

 

 Basit Bir Dokunuşla Büyük Değişimler Yaşanabilir

 

Tesettür kıyafetin amacına uygun modellerde çok fazla parıltı ve ışıltı olmasa da, bu tür modellerde küçük değişimler yaşanmaktadır. Üretici firmalar müşteri taleplerini ve eğilimlerini değerlendirerek tesettür ürünlerde bazı farklılıkları ürünlere yansıtıyor. Bunun en güzel örnekleri modellere eklenen inci detaylar ve güpürlerde görülebilir. Yaka ve kol ağızlarına eklenen inci detaylar küçük bir ekleme olmakla beraber, kıyafetin tamanında büyük bir değişikliğe neden olmaktadır. Yine düz bir kıyafette kullanılan güpürler, modeli tamamen yeni bir kıyafet haline getirebilmektedir.

 

 Kıyafetler Bütün Unsurlarıyla Eşleşmelidir

 

Sadece pantolonu veya elbiseyi ön plana çıkaran bir kıyafeti kombin olarak düşünmek yanlış olur. Davette veya bir toplantıda parlayan bir eşarp kıyafetin önüne geçecektir. Giyilen kıyafetin herhangi bir parçasıyla değerlendirilmek ve dikkat çekmek tesettür giyimin de ruhuna aykırı olacaktır. Dolayısıyla kombin bir bütün olarak eşleşmelidir. Pantolon, elbise veya tunik; ayakkabı, çanta ve eşarpla doğru renklerde ve orantılı desenlerle tamamlanmalıdır.

 

Akışkan kumaşlar ve kabarık kumaşlardan oluşan kıyafet seçimlerinde vücut hatlarındaki belirginliği zayıflatmak için uzun ceket, kap veya pardösü kullanılabilir. Bununla birlikte şallar da omuzlardan aşağı dökülerek daha kapatıcı ve rahat hareket etme imkanı sağlayacaktır.