Tesettür Kıyafetlerde Kendi Tarzını Nasıl Oluşturabilirsin?

Petek Dantel Elbise Bordo - Gamze özkulKıyafetin mantalitesine uygun olan ve amacı dışına çıkmayan her kıyafette baskılı kıyafetler giyilebilir. Elbisenin renklerini bir hayvan baskı ürünü ile birleştirmeyi deneyebilirsiniz. Siyah bir hırka altında bir leopar desenli bluz gibi bir şey neden olmasın? Alternatif olarak, riskli görünen, modaya uygun bir öğe giymeyi deneyebilirsiniz, ancak görünümünüzün geri kalanını nispeten düşük tutulabilir. Aynada kendinize bakarken giyiminizi bir bütün olarak düşünmeniz gerekmektedir. Tesettür moda haftasında öne çıkan muazzam omuz pedlerine aşık iseniz, onları deneyebilirsiniz. Onları alt kısımda ince ve nötr bir şeyle eşleştirin ve cesur aksesuarlardan uzak durun.

 

 Tesettür Elbiselerle Dolu Gardırop Nasıl Düzenlenmelidir?

 

Dolabını temizleyin, bedeninize uymayan, en az yıldır giymediğiniz kıyafetleri ve kötü durumda olanları, tadilat için masraflı olanları ayırın. Bunu yapmak yeni ve daha işlevsel parçalar için yer açacaktır. O kıyafetleri çöplüğe atmayın. Onları sadaka olarak bağışlayın veya arkadaşlarınıza veya akrabalarınıza verin. Dahası, şimdilerde belediyelerin sokaklara koymuş olduğu kıyafet dolapları bulunmakta, oralara bırakabilirsiniz.

 

İyi durumdalarsa, bunları satmayı düşünün. İkinci el kıyafet internet sitelerinde veya çevrenizde sizden almak isteyenlere uygun fiyatlarla satabilir ve yeni elbiseler için küçük bir birikim bile yapabilirsiniz. İhtiyacınız olanı bulun ve ihtiyacınızdan fazlasını almayın.

 

Kullanmadığınız kıyafetlerinden kurtulduktan sonra, dolabınızı net bir şekilde değerlendirin ve neyin eksik olduğunu belirleyin. İhtiyaçlarınız tesettür elbise tarzınıza bağlı olacaktır, ancak genel olarak neye sahip olduğunuzdan emin olmak istersiniz. Bluz ve rahat düğmeli gömlekler, kazaklar, tunikler, pantolonlar her gardıropta olması gerekenler arasında yer alırlar. Soğuk havalarda bir ceket ve daha soğuk havalar için palto, en az bir veya iki yarı resmi ayakkabı dolapların demirbaşıdır. Günlük iş, gezi ve egzersizler için en az bir çift spor ayakkabıyı unutmayın. Bu bir iki adet denilen kıyafet ve ayakkabılar, bazı dolaplarda onlarcası ile yer kaplamaktadır.

 

Gardırobunuzu temizledikten sonra, tesettürdeki yeni modeller, renkler ve desenler ile ilgili ön araştırma yapılmalıdır. Bu araştırmadan sonra kendi stilinize uyacak modeller oluşturulmalıdır. Uzun elbiseler giyinen biri misiniz, yoksa alt üst ayrı giyinen biri misiniz, spor mu giyiniyorsunuz; bütün bu ön kriterler sizin nasıl bir giyim tarzınızın olması gerektiğini belirleyecektir.

 

Bir cevap yazın