Tesettür Giyimin Vazgeçilmez Parçası Ferace

feraceTesettürlü kadınlar diğer kadınlara göre kendilerine uygun kıyafet seçmekte ve bulmakta oldukça zorlanırlar. Bu hem farklı model arayışı içerisinde olmalarından hem de birden fazla parçayı bir arada kullanmaları gerektiğinden aradıklarını kolaylıkla bulamazlar. Son zamanlarda gelişen ve değişen teknoloji sayesinde kadınlar hatta hemen herkes evden, isten, kafeden herhangi bir yerden istedikleri anda diledikleri butiklere bu butiklerde satılan ve sergilenen kıyafetlere anında ulaşabilmektedir. Bu kıyafetlerin arasında en sık tercih edilen modeller ferace modelleridir. Tesettürlü kadınların vazgeçilmez tercihi olan feracelerin günümüz modasında birçok farklı modeli üretilmektedir.

 

 Ferace Trendleri Nelerdir?

 

Ferace hepimizin bildiği gibi tek parça kuştan oluşan genel olarak siyah ya da koyu renkten üretilen uzun pardesü tarzı bir dış giyim parçasıdır. Son zamanlarda değişen ve gelişen teknolojinin de sayesinde ferace modelleri eskiye göre güncellenerek farklı tarzda, renkte ve modeller de üretilmeye başlanmıştır. Bu modeller son zamanlarda oldukça sık trend olan şapkalı modeller, düğmeli yerine fermuarlı modeller, düz yapılmak yerine cepli modellerdir. Eski zamanlarda yoğun olarak siyah renkte üretilen feraceler şimdilerde koyu kahve, bordo, mürdüm, lacivert skalasındaki renkler kullanılarak da üretilmeye başlanmıştır. Bu da kadınların tercihlerine göre bu yönde üretilmeye başlanmıştır.

 

 Ferace Kullanım Alanları Nerelerdir?

 

Ferace dış giyim olarak bilinse de kadınların çoğu feraceleri misafirlikte de kullanır. Bunun sebebi de hem rahat hem de kolay giyilebilir olmasıdır. Özellikle giy çık özelliğinde bir parça olması sebebi ile de sıkça tercih edilen ferace modelleri hemen her tesettürlü kadın tarafından rahatlıkla tercih edilmektedir. Kalın kumaştan üretilen ferace modelleri çok da soğuk olmayan havalarda kaban yerine de iş görmektedir. Ferace modelleri genel olarak siyah gibi koyu renklerden üretildiği için hemen her kombine, eşarba, ayakkabı ve çantaya uyum sağlamaktadır. Şapkalı ve cepli modellerin yanı sıra pul payet işlemelerinin de eklenmesi ile tüm yaş gruplarına hitap etmektedir. Böylelikle sadece orta ve büyük yaş grupları değil genç yaş grupları için de ferace tercih sebebi olmuştur. Hem rahatlığına hem de şıklığına önem veren tüm kadınlar ferace tercih etmektedir.