Tesettür Giyimde Siyah Renk Ana Renk Mi Olmalıdır?

Dina Pantolon Tunik Takım - Lila - Gamze ÖzkulSiyah asil bir renktir ve birçok renk ile birleştirilebilir. Birçok kıyafette risk almak istemeyenler için kesin kural olabilir, hatta birçok kombinde kurtarıcıdır. Siyah giy rahat et kuralını takip edenler için artık diğer renklerde de doğru uyum ve rahatlık bulunmaktadır. Bunun en güzel örneklerini sergileyen internet satış sitelerindeki sayfalar, bu uyumu doğrular niteliktedir.

 

Hemen hemen bütün renklerle kolaylıkla giyilen siyah renkler, kombin oluştururken de ana renklerden biridir. Özellikle tuniklerin altında kullanılan siyah renk pantolonlar kıyafetin görüntüsünü kapatmak yerine, asıl olması gerektiği durumu yansıtmaktadır.

 

 Tesettür Kombinlerde Mavi Renk Nasıl Değerlendirilmelidir?

 

Mavi renklerle birlikte de siyah giyinmekten çekinilmemelidir. Mavi nüans bir renktir ve siyah gibi asil renkler arasında yer alır. Çok hafif kıyafetlerde dahi mükemmel kombinler oluşturur. Güçlü kontrast sağlayarak farklı tesettür kombin modellerinin oluşmasına olanak sağlar. Mavi rengin tonlarını bir elbisede, tunikte ve hırkada rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

 Tesettür Kombinlerde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Ayakkabılar bu tür kombinleri tamamlayan en önemli unsurlardır. Aslında sadece tesettür için geçerli bir kural değildir tabii ki, tüm kıyafetlerde ayakkabı önemlidir. Ancak kombin modellerinin altına ayakkabı seçimi yapılırken birkaç faktörü göz önünde bulunmak gerekir. Genel olarak tesettür kıyafetlerin altına uzun topuklu ayakkabılar seçilmekte ise de, bu tercihler artık değişmektedir. Uzun elbiselerin ve tuniklerin altına düz babetler ve sandalet ayakkabılar tercih nedeni olmaya başladı. Daha önce çekinilen spor ayakkabılar elbiselerin altına giyinilmektedir. Klasik uzun topuklu ayakkabılar ile günlük gezi ve ziyaretler de zorlananlar, düz ayakkabılara dönmektedir.

 

 Tesettür Kombine Örnek Olarak Bir Model Nasıl Olabilir?

 

Zariftesettur.com online satış sitesindeki Mina ve Akasya Tunik modelleri örnek olarak incelenebilir. Mürdüm rengi kullanılarak oluşturulan bu modeller önden düğmeli ve kapalı yakalı olarak tasarlanmış olup, beyaz tayt ile birlikte bütünleştirilmiş. Her iki modelde de beyaz ayakkabı tercihi yapılarak renklerin uyumu sağlanmış. Kullanılan sütlü kahve tonlarındaki eşarp ile kombinde bütünlük yakalanmış. Bir bütün olarak kombin satın alamayanlar, evde kendi kıyafetleri ile birlikte kullanabilecekleri sadece alt veya üst giyimler ile kıyafetlerini çoğaltabilirler.