Tesettür Giyimde Siyah Rengi Önemi Nedir?

tesettür giyimRenklerin insan psikolojisi üzerinde pek çok değişik etkileri vardır. Bir de renkler hakkında doğru bilinen yanlışlar vardır. Bunların başını siyah renk çekmektedir. Siyah giyinen insanların genelde içlerine kapanık olduğu söylenir. Hatta bu kişilerin kötü düşüncelere ve ruhsal sorunlara sahip oldukları bile söylenir. Bilhassa büyükler genç bir kişinin siyah giyinmesini uğursuzluk olarak yorumlamaktadır.

 

Siyah her renkle uyum sağlayan bir renk olduğu için hemen herkesin gardırobunda belirli parçalar halinde bulunmaktadır. Örneğin olmazsa olmazlar elbise, pantolon, trençkot, ayakkabı, çanta gibidir. Aslında kimi zaman siyah sevmiyorum diyen bir kadın bile istemese bile siyahı kullanmak durumunda kalabilmektedir. Çünkü tesettür giyim modellerinde siyah renk asil renktir ve tüm renkleri tamamlar. Siyah renk gücü sever ve dominanttır. Kararlıdır, azimlidir ve asildir. Yine bu renk iddialı bir renktir ve doğru kullanılmalıdır.

 

En doğru ve güzel siyah renk tonları ve desenlerinin kullanıldığı zariftesettur.com adresinde kombinler buna en güzel örnektir. Siyah kendi başına kullanılmayacak kadar güzel bir renktir ve onun tamamlama özelliğini kullanmamak eksiklik olacaktır.

 

 Siyah Renkler Aksesuarlarla Nasıl Tamamlanır?

 

Hayatında sadeliğe önem veren kadınların rengi yine siyahtır. Gereksiz fazlalıkları yok etmektedir. Üstelik olduğunuzdan daha ince ve zayıf görünmenize de olanak sağlamaktadır Üzerine alınan, takılan detayları inanılmaz sevmektedir. Stil sahibi her başarılı kadının ilgisini çekmektedir. Uydu mu, uymadı mı; oldu mu, olmadı mı derdi tasası olmadığından dolayı alışverişte kolaylık sağlamaktadır.

 

 Siyah Renk Kıyafetteki Olumsuzlukları Nasıl Gizler?

 

Siyah rengi sevmeyen zorla kullanan kadınlar da yok değildir. Kilo problemi yaşayan veya vücudundaki en ufak fazlalığı saklamak isteyenler vardır. Bir bakıma bu kadınlar istemedikleri renkle kendilerine avantaj sağlamış olmaktadırlar. Olduğundan daha ince görünmeyi siyah renge borçludurlar. Diğer açık renklere oranla siyah ile ince görünmeniz mümkündür.

 

Kısaca sık sık tercih edilme nedeni kombinlenmesi kolay olduğundandır. Oldukça kurtarıcı ve zayıf göstermesindendir. Fazla kiloları saklamanın en kolay yolu siyah giymekten geçer. Asil olup her şeyi saklamasındandır. Siyah içinde şık olmayan bir kadın yoktur. Her duyguyu içinde barındırmaktadır. Üstelik her şeyle uyum sağlamaktadır.