Tesettür Giyimde Şıklığın Püf Noktaları Neler?

tesettür giyimDünya modasının izlerini taşıyan ve her sezon moda dünyasındaki yenilikleri kendi özgün tarzına uyarlayan tesettür giyim, tesettürlü kadınların kendi stillerini diledikleri gibi yansıtmalarına yardımcı oluyor. Ancak kombin yaparken yapılan hatalar ne yazık ki kadınların şıklıklarını gölgeleyerek demode bir görünüme sahip olmalarına neden olmaktadır. Tesettür giyimde şıklığın püf noktaları ve kombin yaparken göz önüne alınması gereken konular şu şekilde sıralanabilir:

 

– Renk Uyumları:

 

Tesettür kombinlerinde kadınların öncelikli olarak göz önünde bulundurması gereken konu renk uyumlarıdır. Seçilen parçalar arasında renk ahengini yakalamak daha şık bir görünüm için kilit noktası oluşturuyor. Kombinlerde sezonun trend renklerine yer vermek, birbiri ile uyumlu renkler kullanmak, sıcak renkleri sadece açık ve diğer sıcak renklerle kullanmak, şık bir görüntü için dikkat edilmesi gereken renk anahtarlarıdır. Yanlış ve uyumsuz renklerin kullanımı, tek renk görünümde seçilen parçalar arasında ton farklarının bulunması ne yazık ki şık bir görünümü engelleyen moda hataları arasında yer alıyor.

 

– Seçilen Parçalar:

 

Tesettür kombinlerinde seçilen parçalar ve parçaların doğru kullanımı, tesettür şıklığını arttırmanızı sağlayan diğer bir unsurdur. Yeni sezon modasına baktığımızda alt ve üst giyim parçalarında bir zıtlık olduğunu görüyoruz. Özellikle dar paça pantolonlarla birlikte salaş üstlerin kullanılması bu sezon oldukça popülerdir. Kombinlerde bu uyuma dikkat etmek şıklığınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır.

 

Seçilen parçaların kumaşları da şıklığınızı etkileyen diğer bir unsurdur. Alışveriş sırasında sezonun trend kumaşlarından seçimler yapmak, stil sahibi bir görünüm için oldukça önemlidir.

 

Asimetrik kesimli kıyafetlerle diğer paçaları bir araya getirirken dikkat edilmesi gereken konu, seçilen diğer parçaların olabildiğince düz çizgilere sahip olması ve asimetrik kesim parçanın ön plana çıkartılacak şekilde kombin yapılmasıdır. Alt ve üst parçalarda aynı anda asimetrik kesimler tercih etmek, yorucu bir görüntü oluşturarak sizi şıklıktan tamamen uzaklaştırır.

 

– Aksesuarlar:

 

Tesettür kombinlerinde kıyafetler kadar ayakkabıdan çantaya, kullanılan tüm aksesuarlar şık bir görünümün çok önemli tamamlayıcılarıdır. Sezonun trend parçalarını, kıyafetlerle uyumlu olacak şekilde seçmeli, yapılan kombinlerle uyumlu olacak şekilde kullanmalısınız. Yoğun işleme ve detaylara sahip kıyafetlerde ise aksesuarların olabildiğince sade olması dikkat edilmesi gereken stil noktaları arasında bulunuyor.