Tesettür Giyimde Şık Tunik Kombinleri

tunikTunik, tesettür giyim tarzının en şık parçalarından birisidir. İnternette, çeşitli çarşılarda, alışveriş merkezlerinde pek çok tunik modelleri görmekteyiz. Tunik, farklı renk ve desenlerde olan, pantolon ve eteklerin üzerinde, günlük kıyafetlerde daha sık tercih edilen destekleyici ve tamamlayıcı ve kıyafetleri şıklaştıran önemli bir parçadır. Özellikle öğrencilerin ve çalışan kesimin her ortamda rahatlıklar giyebildiği, en vazgeçilmez parçalarından birisidir. Özellikle çok faza seçeneği olması dolayısıyla, kişiye özel farklı şıklıklarda tarzlar oluşturulabilmektedir.

 

 Tunik Kombinlerinde Tercihler

 

Tesettür tunik tercih edenler, öncelikle vücut yapılarına uygun parçaları tercih etmelidirler. Özellikle aşırı bol olarak seçilen parçalar çok şık durmadığı gibi aşırı dar kesimlerde rahatsızlık vermektedirler.

 

Renk seçiminde de, mevsime, ten ve saç rengine göre uyumlu renkler ilk tercih sebebi olmaktadır. Bunların dışında, giyilecek ortama ve altına giyilecek pantolon ve etek kombinine göre daha spor, daha günlük veya daha tarz modeller seçilebilmektedir.

 

Tunik seçiminde bir diğer önemli ayrıntıda kumaş seçiminde saklıdır. Özellikle yaz aylarında sıkıntı vermeyen rahat kumaşlar tercih edilirken kış aylarında daha kalın kumaşlar tercih edilmelidir.

Tüm tunik modelleri için: https://www.zariftesettur.com/tunik

 Popüler Kışlık Tunik Modelleri

 

Bu senenin en çok tercih edilen kışlık tunik modellerinden birisi, beli kuşaklı, yelek tarzında, geniş yakalı ve cepli spor modellerdir. Özellikle pudra renkli, haki renkli, bordro renkli olmak üzere daha kışlık renkli modeller tercih edilmektedir. Bu tarz tunikler altına ince boğazlı yün kazaklarla ve altına dar pantolonlarla kombinlenmektedir. Üzerine çeşitli şal ve atkı aksesuarları tercih edilebilmektedir.

 

Bunun dışında daha çok mont görüntüsünde fakat ince kumaşlı, kaftan görünümlü, daha çok bordo ve saks mavi tarzında, daha canlı kışlık renk tonlarında, beli ve altı ipli, kapüşonlu modeller tercih edilmektedir. Bu modeller de etek ve çeşitli canlı renklerde pantolonlarla kombinlenebilmekte ve mont görüntüsünde olduğu için içerisine istediğiniz tarzda ve kalınlıkta kıyafet giyebilme özgürlüğünü size sunmaktadır.

 

Bir başka tercih edilen tunik modeli de uzun yün triko tunik modelleridir. Daha çok kışlık renklerde tercih edilen bu modeller, altına koyu renkli pantolonlar ile birlikte tercih edilmektedir. Triko modellerde cepli, kapüşonlu, kuşaklı, kemerli modellerde bulunmaktadır. Bu modeller ayrıca sıklıkla çizme ile tercih edilebilmektedir.

 

Sonuç olarak tunik modeller, tesettür giyimde çok fazla çeşidi ve tarzı olan ve kişiye özel, kişinin kendi tarzını oluşturma imkanı veren parçalardır.