Tesettür Giyimde Renk Uyumu Neden Önemlidir?

tesettürHanımlar için baştan ayağa kombin yapmak tesettür giyim konusunda özen gerektiren bir iştir. Kıyafetin seçimi, ayakkabı ve eşarbın doğru seçimi, dış giyim parçasının kıyafetle uyumu, aksesuarlar, çanta derken kafalar karmakarışık olabilmektedir. Bazen en doğru parçaları bir araya getirirken bile insanlar zorlanabilmektedir. Bu durumda farkında olmadan rüküş bir görüntü oluşabilmektedir. Bu sebeple kombin yaparken çok dikkatli olunmalıdır.

 

 Tesettür Giyimde Renk Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

En doğru renkler bir araya gelerek tesettür giyimde bir tarz oluşturulur. Birbiri ile en çok yakışan renkler bir arada olduğu zaman zarafet sağlanır. Kimi zaman birbiri ile uyumsuz olabilecek renkler de mevcuttur. Bu nedenle kombinlerde renklerin birbiri ile uyumuna çok önem verilmeli, çok dikkat edilmelidir.

 

En güzel renk seçimleri ve kıyafet kombinlerinin yer aldığı zariftesettur.com adresi, kıyafet birleştirmede zorlananlar için ideal fikirler vermektedir. Elbiselerin ve takımların renk uyumu konusunda iyi birer örnek teşkil etmektedir. Tuniklerin ve elbiselerin ayakkabı ve pantolonlar birleştirildiği modeller, bir online alışveriş sitesinden beklenen her türlü kolaylığı da sağlamaktadır.

 

Ağırlıkta tek rengin birbiri ile türevleri seçilebilir. Eşarpta ya da çantada değişik bir renk tonunu tercih edebileceğiniz gibi, birbirine en çok yakışan renkleri de bir arada kullanabilirsiniz.

 

 Yanlış Beden Tesettür Giyimde Ne Gibi Sorunlara Yol Açar?

 

Bir kadının bedenini tanıması, beden hatlarını, ölçülerini iyi bilmesi çok önemlidir. Bu durum kıyafet seçimlerinizi etkilemektedir. Buna da azami titizlik gösterilmelidir. Kilolarından rahatsız olan hanımların çok dar giyerek tüm kilolarını ortaya çıkartması tesettür giyimde yapılan en büyük hatalardandır. Bununla beraber bedendeki orantısız bir ölçüyü dikkate almadan giyinmek de yapılmaması gerekenler arasındadır. Kişi kendini ve bedenini iyi tanıyarak, doğru kıyafetleri tercih etmeye özen göstermelidir.

 

 Desenli ve Renkli, Karmaşık Modeller Nasıl Birleştirilmelidir?

 

Kombinlerde renk seçimi ne kadar çok önemli ise desenlerin birbiri ile kullanımı da oldukça önemlidir. Çiçekli, çizgili, güllü, yapraklı, asimetrik desenlerin hepsinin bir arada kullanılması yapılan en büyük yanlıştır. Cekette desenli bir kumaş seçimi yaparken, etek ve eşarpta muhakkak düz renklere yer verilmelidir. Ceket ve eşarp değişik desen ve renklerden asla seçilmemelidir. Kıyafetlerde birbiri ile en yakın görüntüyü veren üst giyim ile eşarp uyumuna dikkat edilmelidir.