Tesettür Giyimde Kombin Yapmak İçin Anahtar Bilgiler

tesettür kombinKombin kelimesi son yıllarda, internette ortaya çıkan hızlı gelişim ve moda bloggerlarının sayısının oldukça artması sayesinde, iyiden iyiye hayatımıza girmiştir. Giyimde kullanılan parçaları birbiriyle uyumlu ve şık şekilde kullanmak anlamına gelen kombin yapımı, birçok kadının giyinirken en çok dikkat ettiği nokta haline gelmiştir. Pek tabii ki, tesettürlü hanımlar da, tesettür kombin yapmaya özen göstermekte ve giydiklerini kendilerine yakıştırmaya çalışmaktadır. Birçok hanım, bunu en kolay, en güzel ve en masrafsız şekilde yapmanın yollarını aramaktadır. İşte tesettürlü hanımların, kombin yaparken en çok dikkat etmesi gereken noktalar.

 

 Şal ve tunik uyumuna özen gösterin

 

Tunikler, günümüzde tesettürlü hanımların adeta kurtarıcısı konumuna gelmiş bir kıyafettir ve günlük kıyafet olarak sıklıkla tercih edilir. Ortaya, güzel bir tesettür kombin örneği çıkartmak isterseniz, seçeceğiniz eşarp ve giydiğiniz tunik mutlaka uyumlu olmalıdır. Yaşı genç hanımlar, düz renkli ve desensiz eşarp modellerini tercih edebilirler. Eşarbın renginin, tunik ile uyumlu olması son derece önemlidir. Örneğin, bordo rengi bir eşarbın altına tercih edebileceğiniz mavi tonlarında bir tunik, son derece güzel bir renk uyumunu ortaya çıkaracaktır. Bu durumun aksine, uyumsuz renkler de oldukça kötü bir görüntüye sebebiyet verebilir. Örneğin uçuk pembe renkteki bir eşarbınız varsa, altına yine çok canlı ve çarpıcı renklerdeki bir tunik tercih etmeyin. Bunu yaptığınızda ortaya renk cümbüşü gibi bir görüntü çıkacak ve hoş durmayacaktır.

 

 Ten rengine göre kombin

 

Tesettürlü hanımların, kombin yaparken en çok dikkat etmeleri gereken noktalardan biri de ten renkleridir. Teninizin rengi ile, tercih ettiğiniz kıyafetler ortaya güzel bir renk uyumu çıkarıyorsa, kombininiz şık olmaya biraz daha yaklaştı demektir. Beyaz tenli hanımlar, pudra, açık mavi, lila tonlarını rahatlıkla tercih edebilirler. Açık tonlar, tenlerinde oldukça hoş duracaktır. Buğday tenli hanımlar ise tercihlerini ekru, nane yeşili gibi alternatiflerden yana yapabilirler. Esmerler için en uygun renkler olarak ise karşımıza siyah, mavi, mor tonları çıkıyor. Teninizin rengini bilerek hareket ettiğinizde, mevsime ve bulunduğunuz ortama uygun giyinip, parçaları birbiriyle uyumlu kullandığınızda, ortaya güzel bir kombin çıkartmanız oldukça kolay olacaktır.