Tesettür Giyimde Kombin Nasıl Oluşturulur?

 

tesettür giyimTesettür kombin oluştururken ilk başta kolay gibi gözükmektedir. Fakat aslında durum öyle değildir. Tesettür kombin yapılırken ilk başta akla gelen kıyafetlerde renk uyumunun olması gelir. Ancak gerçekten şık bir tesettür kombin yapılmak isteniyor ise renk dışında başka kriterlerde göz önünde bulundurulması gerekir. Giyilecek tesettür giyim parçalarının desenleri takılacak aksesuarlar, ayakkabı ve eşarp modeli gibi birçok detaya etmek gerekir.

 

 Kombin Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Ayrıntılar Nelerdir?

 

Tesettür kombin yaparken ilk önce giyilecek kıyafetin kişinin giyim tarzına uygun olup olmadığı ve gidecek ortama uyum sağlayıp sağlamadığına bakılmalıdır. Bir diğer önemli nokta ise tesettür giyim alışverişinde alınacak kıyafetlerinin kombinlenerek alınmasıdır. Bir mağazada ve ya alışveriş merkezinde gezerken çok beğendiğiniz bir kıyafeti almadan önce kafanızda nasıl kombin oluşturacağınızı düşünmezseniz o kıyafet giysi dolabınızın bir yerinde kullanılmamak üzere kalmaya mahkum olacaktır.

 

Tesettür giyim ürünleri alınırken dikkat edilmesi gereken diğer önemli husus ise stil belirlemektir. Sırf modaya uygun kıyafet alımları modası geçtikten sonra kullanılamayan kıyafetlerin arasında yerini almaktadır. Bu nedenle modadan çok vücudunuzu tanıyarak alacağınız ve giyim stilinizi yansıtacak tesettür giyim parçaları tercih etmeniz gerekir. Kombin oluşturulurken yaş faktörüne de dikkat etmek gerekir.

 

Tesettürlü kadınların yaşına uygun kıyafet seçmesi son derece önemli ayrıntıların arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra renk uyumuna da dikkat edilmesi gerekir. Tesettür kombinde tek renk ya da birbirine uyumlu renkler kullanılması oldukça önemlidir. Kombininiz ne kadar uyumlu ve şık olursa olsun uyumsuz renklerin kullanılması sonucunda nahoş ve göze hitap etmeyen bir kombin oluşmuş olur. Renk seçimi yaparken içinde bulunduğunuz mevsimi de dikkate almak gerekir. Yazın açık renk seçimleri kışın ise biraz daha koyu renk seçimlerinde bulunmak gerekir.

 

 Kombin Yapmak Bütçeyi Zorlar Mı?

 

Tesettür kombin yapmak için illa sürekli yeni ve pahalı kıyafetler almak gerekmez. Yeni giyim ürünü alacağınız zaman giysi dolabınızdaki kıyafetleri de düşünerek alışveriş yaparsanız kombin oluşturmak hem daha kolay olur hem de az bir bütçe ile kombin oluşturmuş olursunuz. Bunun dışında evdeki mevcut kıyafetleriniz üzerinde bir takım inci, taş gibi detaylar da ekleyerek mevcut kıyafeti farklılaştırarak diğer giyim ürünleri ile uyumlu hale getirebilirsiniz.