Tesettür Giyimde Hangi Kriterler Göz Önünde Bulundurulmalıdır?

 

tesettür Tesettür giyimde şık görünmek adına tesettür giyim kullanan bayanların çoğu belli başlı kuralları takip etmektedirler. Buna göre alışveriş yapmaktadırlar. Bu durum her giyim sektörü için böyledir. Şık giyinmek için rastgele seçim yapılmamalıdır. Kadınlar için olduğu kadar erkekler için de şık olmak çok önemlidir. Bu sebeple tercih edilen kıyafet iyi belirlenmeli ve iyi seçilmelidir. Kombinlerinde hata yapan kadınların pek çoğu rastgele seçimlerde bulunanlardır. Parçalar arası uyumu göz ardı edenler hata yapanlardır. Kişi üzerinde parçalar aykırı durmamalıdır.

 

 Tesettür Kıyafetin Kumaşı İle Tarzınız Doğru Orantılı Olmalıdır

 

Tunik ve ferace tesettür giyimin olmazsa olmazlarıdır. Bu ürünlerde doğru kumaş seçimi kombinin ne şekilde duracağına ve uyumlu görünüp görünmeyeceğine etki eder. Kumaş seçiminde etkili olan pek çok faktör vardır. Bunlardan önemli olan ikisi mevsim ve mekan faktörüdür. Mevsimler kişilerin hangi kumaşı seçeceklerinde önemli faktördür. Kışın giyilen ferace yazın giyilen feraceler farklıdır. Kış için yün ağırlıklı kalın kumaşlı tesettür giyim ürünleri tercih edilirken yaz için ince ürünler tercih edilir.

 

Kışın seçilen yazın tam tersinedir. Yazın yün içerikli kumaşlar yerine pamuk oranı yüksek olan giyim ürünleri tercih edilir. Bu nerenle terleme probleminin önüne geçilmiş olunur. Mekan da tesettür giyimin nerede giyileceği gibi etkilidir. Özel gün ve gecelerde saten gibi parıltılı kumaşlara yönelmek çok doğrudur. Günlük hayatta ise ipek kumaşı tercih etmek doğru değildir.

 

 Tesettür Kombine En Uygun Eşarp Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Kumaş seçimi eşarp ve şallar için de geçerlidir. Kışın takılan şalların yün, yazın takılanların pamuklu olmasına özen gösterilir. Bu durum eşarp için de geçerlidir. İpek eşarplar daha çok özel günlerde tercih edilirken pamuklu eşarplar gündelik hayat için uygundur.

 

 Aksesuarların Tesettür Giyime Etkisi Nedir?

 

Aksesuar seçimi de kıyafet kadar önemlidir. Doğru aksesuar ile kombin bambaşka bir yere taşınabilir. Eğer kombinde tunik giyilecekse tuniğin yaka kısmında detay yoksa uzun ve taşlı kolyelerin kullanılması görünüme hareket katacaktır. Bu noktada giyilen üst giyim ürününün desenli veya renkli olup olmaması son derece önemlidir. Desenli tuniklerde kolye kullanmak çok doğru değildir. Bu sebeple giyilen aksesuar giyim ürünlerine bağlı olarak hazırlanmalıdır.