Tesettür Giyimde Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

tesettür giyimModanın zor işlerinden biri tesettür giyimde kombin yapmaktır. Doğru parçaların doğru kıyafetler ile uyum sağlaması ve uygun aksesuarlar ile giyimin tamamlanmasıdır. Kombin yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini genelde hanımlar iyi bilirler.

 

Aynı rengin değişik tonlarıyla oluşturulan kombinlere ton sür ton kombin adı verilmektedir. Son yıllarda ve son zamanlarda oldukça moda olan ton sür ton kombinlerde tesettürü hayat tarzı haline getirmiş olan kadınların dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

 

 Tesettür Giyimde Renk Uyumu Neden Önemlidir?

 

Tek renk kombinde yapılan en büyük yanlışlardan biri, baştan aşağı aynı rengi kullanmaktır. Tepeden tırnağa aynı rengi kullanmak zarafeti engellemektedir. Tek renk kombinlerde olması gereken mantık baştan aşağı aynı renk değil, aynı rengin farklı tonlarını tercih ederek kombini tamamlamaktır. Bir rengin farklı tonları kullanıldığı zaman uyumlu bir tarz oluşturulmuş olmaktadır.

 

 Tesettür Giyimde Beden Sorunları Nasıl Kapatılır?

 

Kombin yaparken tesettür giyimde tercih edilen bazı renkler, kimi zaman kişinin kusurlarını kapatmak yerine o kusurları daha da belirginleştirmektedir. Özellikle tesettürlü kadınlar tunik, ceket, kap gibi kıyafetleri üst üste giydikleri zaman açık renk kıyafet giydiğinde daha kilolu gözükebilirler. Üst üste giyilen beyaz renk ve tonları kişiyi olduğundan daha kilolu ve kısa boylu göstermektedir. Bilindiği gibi koyu renk kıyafetler kişiyi daha ince, açık renk kıyafetler ise daha kilolu gösterir. Bu sebeple tek renk kombin yaparken seçilen kıyafetlerin açık renk değil de koyu renk olmasına özen gösterilmelidir.

 

 Tesettür Giyimde Daha Uzun Görünmek İçin Ne Yapılmalı?

 

Tesettürlü kadınların olmazsa olmazlarından olan ferace, kap gibi dış giyim parçaları ton sür ton kombinlerde oldukça özen gösterilip, dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Eğer seçilen dış giyim parçası kombinden daha açık renkli ise bu kişiyi olduğundan daha kısa gösterecektir. Uzun görünmek adına iç kombininizi açık renk, dış giyim parçanızı ise koyu renk giymelisiniz.

 

İnternet üzerinden tesettür giyim ile ilgili elbise modellerinden seçim yapabilirsiniz. Böylece hazır kombinleri inceleyip mağaza mağaza gezmeden yorulmadan rahatça satın alabilirsiniz. Genelde mağazadan mağazaya veya kıyafetten kıyafete kalıplar değişebildiğinden dolayı her ürünün üzerinde beden ölçüleri ve kalıplarla ilgili detaylar da verilmiştir. Çok zengin bir ürün arşivi olan internet sitesini takip ederek indirimli zamanları değerlendirebilirsiniz.