Tesettür Giyimde Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

 

tesettür giyimSon yıllarda tesettür giyimde bir artış yaşandığının söylenmesi mümkündür. Tesettür elbise tercih eden hanımların ister günlük yaşamalarında isterlerse de özel günler için kullanabileceği pek çok tesettür elbise modeli bulunur. İnternet sitelerinin de insan hayatına daha çok girmesiyle, tesettür giyimlerde de bu çeşitlilik oldukça artmıştır. Elbette bu kadar çok çeşit ve modelde elbise varken bunlar arasından seçim yapmak çok zordur. Fakat tesettür elbise modeli seçmek isteyen hamınlar için bilinmesi gereken altın değerinde birkaç nokta vardır.

 

 Tesettür Giyimde Renk

 

İlk olarak seçilen kıyafetlerin renkleri, o dönemin modasına uygun olmalıdır. Aynı zamanda bu kıyafetler kesinlikle kendilerini belli etmemeli ve cüretkâr olmamalıdır. Tesettür giyim için elbise seçiminde neon sarı ya da parlak kırmızı gibi aşırı renklerden kaçınılmalıdır. Daha çok koyu renklerin tercih edilmesi hoş ve iyi bir durum ortaya çıkartacaktır. Tesettür elbise seçimi yaparken bu yıl en çok moda olan mor, bordo, mürdüm ve lacivert gibi renkler tercih edilmelidir. Bu renkler son zamanların en çok kullanılan ve moda olan renkleridir. Bu renk çeşitlerinden birine sahip olan elbise kadınlar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir.

 

 Tesettür Giyimde Sadelik

 

Tesettür elbise tercihi yapacak olan hanımlar tercihlerini her zaman sadelikten yana kullanmalıdırlar. Gösterişli elbise modelleri de çok aşırıya kaçmadığı durumlarda tercih edilebilir olarak hanımların karşısına çıkabilir. Yırtmaçlı, dar ve dağınık elbise tercihlerinden kaçınılmalıdır. Unutulmamalıdır ki tesettüre en çok yakışan şey sadeliktir. Elbise ile birlikte aksesuar da kullanılmak isteniyorsa bu aksesuar sade ve elbise ile uyumlu bir parça olmalıdır.

 

 Tesettür Giyimde Yaş

 

Son yıllarda artan tesettürlü genç hanım sayısı, bu yönde yeni ve çeşitli modellerin piyasaya çıkmasına olanak sağlamıştır. Bu çeşitlilik bir yandan bol seçenek sunsa da bir taraftan bazı hatalara düşülmesine zemin hazırlamıştır. Bu nedenle hanımların elbise seçerken yaşlarına uygun olan elbiseleri kullanmaları çok önemlidir. Seçilen kıyafet giyen kişiyi yaşlı göstermemeli ve 40 yaşın üstü kumaş ve renk seçeneklerinden uzak durulmalıdır. Yine elbise ile aksesuar kullanmak isteniyorsa aşırı kaçılmadan sade ve şık olan aksesuarlar kombinleri tercih edilebilir.