Tesettür Giyim Ve Şıklık

Nergis Etek - Yeşil - Pınar ŞemsTesettür giyim çoğu kadının kişisel bir tercihidir. Bu kişisel tercih doğrultusunda da günümüzde tesettür modası diye bir kavram vardır. Hem tercihlerine uygun, hem de şık olmak isteyen kadınlar bu modayı sıklıkla takip etmektedir.

 

 Tesettür Giyimde Bu Yılın Modası Nedir?

 

Herkesçe bilindiği gibi moda her yıl, her dönem değişkenlik gösteren, durağan olmayan bir olgudur. Tesettür modası da her yıl değişmektedir. Bu senenin tesettür modasında ise birçok değişiklikler göze çarpmaktadır. 2018’de tesettür giyim biraz daha renklenmeye başlamıştır. Tabi ki renkli giyinmek hem günlük rutinlerin yoğunluğu arasında pozitif bir enerji vermenin yanı sıra, daha canlı ve enerjik görünmeyi de sağlar. Bu yıl pudra, bebe mavi, mürdüm gibi canlı renklerin yanında asillikten ve saflıktan vazgeçemeyenler için siyah, gri ve beyaz renkler de ön plana çıkmaktadır.

 

Biraz da modellere bakacak olursak bu sene kısa ve bol pantolonlar dikkat çekmektedir. Bu pantolonlar yine bol bir tunik ya da gömleklerle kombin edilebildiği gibi, kısa ve vücuda oturan bluzlarla da çok şık durmaktadır. Yine bu tarzın altına spor sneaker ayakkabılar giyilerek klasik olan tarz sporlaştırılabilir. Ya da klasik tarzı bozmak istemeyenler bu kombini topuklularla ya da bir babetle kombinleyebilir.

 

 Özel Günlerde Nasıl Giyinmeli?

 

Bu yılın tesettür modasında günlük tarzdan bahsetmişken, özel günlerde, düğün, davet vb. eğlencelerde tesettür modası nasıl olmalıdır, sorusu da akıllara gelebilir. Bu özel günlerde 2018 tesettür modasında tül abiyeler ön plana çıkıyor. Bazılarında yine bu yılın modası olan volanlı kolları görürken, bazılarında dantelli etekleri görüyoruz. Özel günlerde illa abiye mi diyenler için ise bu yıl çok şık pantolon tunik ya da etek gömlek takımları bulunuyor. Etek gömlek daha bilindik ve alışılagelmiş gibi görünse de pantolon tunik takımı farklı bir tarzı ortaya koyuyor. Günlük kombinlerde spor ayakkabıyla kombinlenebilen bol, kısa pantolonlar özel günlerde de çok şık tunik takımı ve bir topuklu ayakkabıyla kullanılabiliyor. Bu şekilde özel davetlerde, ya da düğünlerde hem şık hemrahat olmak isteyen kadınlar için harika bir tercih oluşturuyor.

 

Bir cevap yazın