Tesettür Giyim Ve Modanın İlişkisi

tesettürModa kavramı her yaştan insanın ilgisini çekmektedir. Özellikle de kadınların modaya olan ilgisi inkar edilemez bir seviyededir. Artık günümüzde tesettür giyime sahip bir çok kadın da modayı yakından takip etmektedir.

 

Tesettür giyim modası genellikle zarafet ve sadeliğin ön planda olduğu şekilde gelişmiştir. Uzun etekler, abiye kıyafetler, elbiseler ve tunikler en fazla tercih edilen parçalar arasında yer almaktadır. Örnek olarak, özel bir etkinlik için kadınlar genelinde zarif ve şık bir abiye tercih edilirken, günlük hayat kullanımında ceketler, etekler ve tunikler tercih edilmektedir bunun sebebi hem çok rahat bir kullanım hem de şık bir görünüm sağlamasıdır.

 

 Tesettür Modasına İlk Bakış

 

Her insan kendine özgü bir moda anlayışına sahiptir. Bu moda anlayışı kişiden kişiye değişmektedir ve zamanla da gelişip farklılaşmaktadır. Tesettür giyim kapsamında bazı kadınlar tercihini etek ve elbise giymekten yana kullanırken, bazı kadınlar ise pantolon ve tunik giymeyi tercih etmektedir. Burada kadınların yararlanabileceği kendi tarzı doğrultusunda kombin fikirlerine aşina olmaktır.

 

Örnek olarak, bir tunik modeli şık bir görünüme sahip ve fit kesim bir pantolon ile kombin edildiğinde hem rahat hem de zarif bir görünüm elde edilebilmektedir. Bunun yanı sıra bir ceket ve aynı tonlara sahip uzun bir etek, şık ve uyumlu bir eşarpla kombinlenirse aynı şekilde çok karizmatik ve modern bir görünüm ortaya çıkacaktır.

 

Yeni sezon genelinde bakıldığında uzun yelekler çok modadır. Fakat kombinlerinizi yaparken renk uyumuna kesinlikle çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Tesettür modasının temelinde birbirine renk, kumaş, kalıp ve kesim bakımından uyumlu kıyafetlerin kombini yatmaktadır. Seçimlerinizi yaparken bu faktörlere dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

 Renk Uyumu

 

Yukarıda girizgahını yaptığımız renk uyumu, bir kıyafetin ya da kombinin kendini göstermesi açısından oldukça önemlidir. Kullandığınız kıyafet ve tüm aksesuarlar birbirlerine renk bakımından uyumlu olması, sizin katıldığınız her ortamda çok zarif, uyumlu ve şık görünmenizi sağlamaktadır.

 

Bazı popüler olan ve kadınlar arasında genellikle bilinen bilgiler şunlardır; yaz mevsiminde açık renkler, kış mevsiminde daha koyu renkler kullanmak, özel davetlerde genelde abiye kıyafet tercih etmek, bunun dışında tunik ve pantolon kombini de tercih edilebilir. Tüm bu detaylarda renk uyumu faktörüne dikkat edildiği sürece şık bir görünüm olacaktır.