Tesettür Giyim Seçiminde Eşarpların Önemi Nedir?

tesettür giyimGömlek, tunik, ferace, abiye, pantolon, etek, elbise, yelek, triko, kap, pardösü, ferace, eşarp, şal, tesettür mayo, tesettür eşofman takımıdır. Bu çeşitlerden hepsi gardıropta olacak diye kesin bir şart yoktur. Kendinize uygun olanı kullanmalısınız. Kullanmayı tercih ettiğiniz parçaları belirleyerek uyumlu bir biçimde alışverişinizi yapmalısınız.

 

Bunlarla birlikte mağazalarda ve online alışveriş sitelerinde hazır kombin modeller de bulabilirsiniz. Kendiniz uğraşmadan hazır olan tesettür giyim içerisinden birini seçebilirsiniz. Hatta sonrasında bu hazır kombinlerden yeni kombinler elde edebilirsiniz. Önemli olan kendi giyim tarzınızı belirlemenizdir. Unutmamak gerekir ki, başkasının üzerinde güzel duran bir kıyafet sizin için uygun olmayabilir. Ancak o kıyafeti farklı bir stil ile kendinize uyumlu hale getirebilirsiniz.

 

Yüzlere çeşidi bir arada bulunduran zariftesettur.com adresindeki elbise, abiye, tunik ve takımlar bu konuda yardımcı olabilmektedir. Her tarza ve beğeniye hitap eden modeller değişik renklerle birlikte kombinlenmiş olarak kategorize edilmiştir. Dolayısıyla mağaza dolaşmaktan çok daha kolay ve hızlı bir alışveriş imkanı sunulmaktadır.

 

 Tarzınıza Göre Tesettür Giyim Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Parçaların her biri ayrı ayrı giyimin ve stilin tamamlayıcısıdır ve çok önemlidir. Özenle seçilecek olan bu parçalar uygun eşarplar ile tamamlanmalıdır. İsraf etmek istemiyorsanız, her zaman şık olmak istiyorsanız giysinizin en önemli ve dikkat çeken parçasını alırken bazı kurallara uymanız gerekmektedir. Öncelikle eşarp, başörtüsü veya şalınız çok kaliteli ve ince kumaştan olmalıdır.

 

Kaliteli olmak demek marka olmak ya da çok pahalı olmak demek değildir. Naylon ipten üretilmiş ürünler kesinlikle tercih edilmemelidir. Kıyafetiniz istediğiniz kadar kaliteli olsun, eşarp parlak ve kalitesiz kumaştan üretilmiş ise giyiminiz bütün ihtişamını kaybetmektedir.

 

İkinci olarak dikkat edilecek şey her kombine uyum sağlayabilecek türden sade düz renk bir eşarp, siyah beyazlı bir eşarp, bir de rengarenk bir eşarbınız olmalıdır. Bu ürünler kurtarıcıdır. Bunların dışında yeni bir eşarp satın alırken tek bir kıyafeti değil birden çok kıyafeti düşünerek tercih etmelisiniz. Bu sayede eşarplarınız kurtarıcınız olabilmektedir.

 

Moda akımları her dönem değişik olmakla birlikte giydiğiniz kıyafetiniz düz renk ise eşarplarınızı desenli renkli tercih etmelisiniz ki kombininiz şık bir bütünlük sağlasın. Bunun tam tersi renkli desenli ya da çok parçalı giyiniyorsanız eşarp ya da şalınız sade ve düz olmalıdır.