Tesettür Giyim İle İlgili Bilmemiz Gerekenler

Ä°lruba Abiye - Pudra - An naharTesettür kelime manasıyla bakıldığı zaman giyinme, örtünme, kapanma anlamına gelir. İnsanlara örtünmeye iten birçok sebep vardır. Bunlar yaşam biçimleri, dini inanışları, iklimler, ve kültürel değerleri gibi sebeplerdir. İnsanların giyinme biçimi bu sebepler ve kendi zevkleri ile birleşerek tesettür giyimde zaman içinde kendini geliştirmiştir.

 Tesettür Giyimde Çeşitliliğe Neden İhtiyaç Duyulur?

 

Tesettür sadece bedenin örtünmesi anlamına gelmez. Tercih edilen renkler ve modeller tesettürün amacının dışına çıkıldığı göstermez. İnsanların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda günümüzde tesettür giyim bir moda haline gelmiştir. Tesettür modası giyim tarzı muhafazakar olarak yaşayan kadınların vazgeçilmezidir. Kadınlar giyim tarzları ile de mütevazi yaşamlarını sürdürebilirler. Bu şekilde yaşayan kadınlar yaş, gelenek ve görenek, fiziki özelliklerine uygun olarak değişik tasarımlar, farklı model ve renk seçeneğine ihtiyaç duyarlar. Ten rengine uygun eşarp seçmek, vücudunun belirgin hatlarını gizlemek, rahat ve şık olmak, gibi ihtiyaçlardan dolayı renk ve model çeşitliliği artmıştır.

Tesettür Giyimde Kombin Önerileri

 

Sezonun renkleri ve vücut tipine uygun kombinler yapmak sizin her zaman şık olmanızı sağlar. Hazır olan kombinelerden veya beğendiğiniz parçaların kombinini yapabilirsiniz. Kıyafetlerde renkler kadar kumaşın üzerinde ki deseninde önemi büyüktür. Enine deseni olan dar kıyafetler sizi olduğunuzdan kilolu gösterecektir. Vücuttaki fazla bölgeleri kapatmak için koyu renkli ve boyuna desenli elbiseler tercih edilebilir.

Elbisenin uzunluğuna göre görünümünüz de değişir. Boyuna desenli, uzun, koyu renkli bir elbise sizi olduğunuzdan daha uzun ve zayıf gösterirken enine çizgili ve ara boy bir elbise sizi daha kısa ve kilolu gösterecektir. Kombin önerilerinden örnek verirsek; Tesettür giyim de kadınların genellikle kumaş pantolon ve tunik kombini kurtarıcılarıdır.

Doğru bir tunik ve pantolon şeçimi ile her zaman şık görünmeniz mümkün. Boru paça bir pantolunun üzerine kısa boy bir tunik tercih etmelisiniz bu sizi olduğunuzdan uzun gösterecektir. Sade bir giyim tarzına sahipseniz nude tonlarda bir kombin seçerek üzerini uzun kot ceketle tamamlayabilirsiniz. Biraz daha mevsime uygun cıvıl cıvıl giyinmek isterseniz güpürlü ilkbahar-yaz  renkleriyle yapılmış  uzun elbiseler tercih edip üzerine çiçek desenli eşarp ile kombininiz tamamlayabilirsiniz. Ayrıca günlük, spor, abiye giyim tercihlerinizde de birden fazla canlı renkli ve bol desenli kıyafetleri bir arada kombinlemeyin. Bu sizi karmaşık gösterecektir. Yazın elbiseleriniz de beyaz rengi çok rahat kullanabilirsiniz. Uzun beyaz elbisenizin üzerine incili tek renk şal ile kombinleyebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın