Tesettür Giyim Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

kombinTesettür giyim hafife alınmaması gereken giyimlerdendir. Günümüzde tesettür giyimde çeşitlilik her geçen gün artış göstermektedir. Giyim seçeneklerinin artması kapalı kadınların artık çok daha rahat bir kombin yapmalarını sağlamıştır. Bu kadar bol ve çeşitli modelin bir arada olması seçim yapmayı daha kolay bir duruma getirmiştir. Ancak yine de dikkat edilmesi gereken bazı detaylar mevcuttur. Bu detaylara uyulduğu takdirde doğru tesettür elbise seçenekleri ortaya çıkabilmektedir.

 

 Tesettür Kombin Özellikleri Nelerdir?

 

Tesettür giyim denilince ilk belli başlı olan şey kurallardır. Bu kurallara uyulduğu müddetçe hem tesettüre uygun bir şekilde giyinilmiş hem de şık ve zarif olunmuş olunur. İlk kural kıyafetlerin çok dar olmaması gerektiğidir. Aşırı dar olan kıyafetler tesettür kombin modellerine aykırı bir görüntü yaratmaktadır. Bu noktada ne çok dökümlü ve bol ne de çok dar kıyafetler tercih edilmelidir. En doğru olan kişinin bedenine uygun olan kıyafetlerdir. Bu noktada uzun ve hafif bol tunikler ideal bir seçimdir. Pantolon seçerken de dar olan modellerden uzak durulup daha bol paça modeller tercih edilmelidir.

 

 Tesettür Kombinin Giyileceği Yer ve Ortamlar Nasıl Seçilir?

 

Tesettür kombinler kıyafetlerin kullanılacağı yere ve ortama göre yapılmalıdır. Kişi bu doğrultuda hareket etmeli, kombin giyileceği ortama göre hazırlamalıdır. Örnek olarak bir tesettür giyim kombini gün içinde okulda veya arkadaş buluşmasında giyilecekse daha renkli ve hareketli kombin modelleri tercih edilebilir. Bir ziyaret veya davet için kıyafet seçilecekse, elbiseler ve tunikler birleştirilebilir. Ancak kombin daha ciddi bir ortamda giyilecekse o zaman takım tesettür kombin modelleri tercih edilmelidir.

 

 Tesettür Kombinlerde Eşarpların Önemi Nedir?

 

Tesettür giyimde dikkat edilmesi gereken son nokta doğru eşarp seçimidir. Genelde önemsenmeyen fakat aslında önemli detaylardan biri eşarp seçimidir. Eşarp yapılan kombinin tüm havasını değiştirebilmektedir. Bu nedenle son derece dikkatli olunmalıdır. Desenli kıyafetlerde düz renkler, düz kıyafetlerde çizgili ve desenli eşarplar kullanılmalıdır.

 

Aynı zamanda zariftesettur.com adresindeki düz modeller yine düz eşarplar kullanılmıştır. Bu seçimler kıyafete ve kişinin tarzına göre değişebilmektedir. Kıyafetlerin birbiri ile uyumlarını modelin bütünlüğü ile değerlendirmek gerekir.