Tesettür Etek Modelleri Nasıl Kombinlenmeli?

 

tesettürTesettür giyimde kadınlara en çok yakışan ve en fazla tercih edilen tesettür parçalardan birisi de tesettür etek modelleridir. Tesettür etek modelleri doğru kombin yapıldığı takdirde ortaya her zaman harika bir görüntü çıkmaktadır.

 

 Uzun Etek Modelleri İle Gelen Şıklık

 

Uzun etek modelleri tesettürlü kadınları hem şık hem de zarif göstermektedir. Tesettür etek kombininde küçük ayrıntılara dikkat etmek gerekir. Uzun boya sahip iseniz ve boyunuzun olduğundan biraz daha kısa durmasını istiyor iseniz yatay çizgi modeline sahip etek modellerini seçmek gerekir. Bunun tam tersi yani kısa boya sahip iseniz ve olduğundan biraz daha uzun olmayı istiyorsanız dikey çizgili tesettür etek modellerini tercih etmelisiniz. Zayıf kadınlar ise pileli etek modellerinden yana tercihini kullanmalıdır. Çünkü pileli etek modelleri zayıf kadınları biraz daha kilolu göstermektedir.

 

Kilolu tesettürlü kadınlar kalın ve hacimli kumaşa sahip olan uzun etek modelleri tercih etmemelidir. Boyunuz eğer kısaysa uzun etekleri topuklu ayakkabılar ile kombinlenmelidir. Bunun dışında uzun etek giyerken ayakkabıyı kapamamasına dikkat edilmelidir. Eğer etek ayakkabıyı kapatırsa ortaya hoş bir görüntü çıkmaz. Uzun tesettür etek modelinde aksesuar kullanmayı istiyorsanız büyük yüzük ve büyük bileziklerden yana tercihinizi kullanmalısınız.

 

Uzun etekler ile etnik takılar aynı kombin içerisinde kullanıldığı zaman ortaya harika bir uyum çıkar. Kalem etek ve gömlek kombinin de gömlek kalem eteğin içine koyulmalıdır. Bu şekilde yapılan kombin tesettürlü kadınları hem şık hem de daha zarif göstermektedir. Bel kısmı ince yapıya sahip olan tesettürlü kadınlar ise kalem etek kombinini kemer ile tamamlamalıdır. Kalça bölgesi geniş olan kadınlar ise düz ve dar olan tesettür etek midelini tercih etmeliler. Düz ve dar etek modelinin üstüne gidilecek ortama uygun olarak hareketli bluz ya da desenli gömlek modelleri ile şık bir kombin oluşturulabilir.

 

 Asilliğin Simgesi Siyah Etek Modelleri

 

Tesettürlü kadınların giysi dolabında hemen hemen siyah etek bulunmaktadır. Siyah renk hem asilliği temsil eder hem de kombin oluşturmada büyük rahatlık sağlar. Yüksek bel modeline sahip tesettür eteklerde tercih edeceğiniz üst giyim parçasını eteğin içine koyulmalıdır.