Tesettür Elbiseleri Küçük Değişimlerle Farklılaştırın

tesettür elbiseGün içinde belirli aktiviteler için standart kıyafetler kullanılsa da, alışveriş için veya kısa süreli bir ziyaret içinde kıyafet değiştirme ihtiyacı hissedilir. Gündelik hayatta da şık olabilmek ev hanımları için zor değil. Desenli bir gömleğin siyah bir pantolonla veya siyah bir pantolonun mavi bir tunikle birleştirilmesi hızlı ve kolaydır.

 

 Davetler İçin Seçenekler Daha Fazla

 

Davetlerde ve düğünlerde ilk akla gelen tesettür elbise modeli abiye olmakla birlikte, bugün birçok tesettür elbise modelini davetlere uygun hale getirmek mümkün. Dantel ve güpür detaylı gömlerlek ve tuniklerin yanında uzun elbise modelleri de farklı mekanlarda kullanarak farklılık yaratabilirsiniz. Mürdüm, haki yeşil, koyu mavi gibi renkleri parlak farklı bir parçayla birleştirmek ve uygun bir eşarpla tamamlamak kolay bir davet elbisesi haline gelecektir.

 

 Abartılı Aksesuarlardan Uzar Durun

 

Tesettür elbiseler sadeliği ile göz dolduran kıyafetlerdendir. Fazla renklerle ve aksesuarlarla kıyafetin görünümü boğulmamalıdır. Aksesuarlarda tek parça objeler kıyafet sadeliğine de hizmet eder. Üst üste sarkan kolyeler, kemerler veya abartılı çantalar yerine inci kolye, su damlası broşlar veya ince tarif kolyeler daha kıyafetle birlikte daha iyi çalışacaktır.

 

 Çalışan Hanımlar İçin Takımlar

 

İş yerinde tesettür elbise giyinmenin en kolay yolu takımlar olacaktır. İkil takımlar koyu renkleri ve bütünleşik duruş ile ofis çalışma hayatı için idealdir. Gerektiğinden takımlar birbiri ile doğru renklerde eşleştirilerek de yeni kıyafet oluşumlarına olanak tanır.

 

 Siyah Kıyafetleri Zenginleştirin

 

Tipik olarak tesettür giyimde siyah tercih edenlerin birkaç dokunuş ile kıyafetlerini hareketlendirmeleri hiç de zor değil. Düz siyah kıyafetlerle birlikte kullanılacak alt ve üst parçalarda dantel, şifon ve kadife gibi zengin kumaş özellikleri kullanılabilir. Mütevazi dış görünümü tercih edenler için bu tür küçük detaylar siyah renklerinizi donuk halden kurtulmasını sağlar.

 

 Kol ve Paça Uzunluklarına Dikkat

 

Etek ve pantolon boylarının bedene uygun olmasına dikkat edilmelidir. Genelde kesimleri bileklerde biten bu parçalar, topuklu ayakkabı kullanıldığında topuğun birkaç santim altında kalmalıdır. Fazla uzun ve yerlere değmemesine dikkat edilmelidir. Tuniklerin, gömlekleri ve elbiselerin kol boyları parmak uçlarına uzanmamalı, bilekte biten ve avuç içine girmeyen uzunlukta bırakılmalıdır.