Tesettür Elbise Tarzı Nasıl Oluşturulur?

Duru Elbise - Gri - Pınar ŞemsTesettür dünyası, her geçen gün kendini farklı bir model ile tanıtmaktadır. Öncesinde çok kısıtlı olan tesettür giyim, son dönemlerin adeta patlamasını yaşamaktadır. Kot tesettür ürünlerinden, tesettür tulum, tunik modelleri ne kadar birçok modeli tesettür dünyasına kazandırmaktadır. Bunların içinde hiç şüphesiz en şık ve zarif modelleri tesettür elbise modelleri, karşılamaktadır. Birçok renk ve desen seçeneğiyle tesettürlü hanımlara alternatif olarak tesettür elbiseler sunan tesettür elbise özel günlerin vazgeçilmezi olmuş durumda. Bu kadar çok seçeneği var indir masasında her kesime uygun bir tarz nasıl oluşur sorusu akıllara gelmektedir.

 

 Öncelik Ten Rengi

 

Tesettür elbise tarzı belirlenirken dikkat edilmesi gereken ilk nokta ten rengidir. Bireysel olarak açık ya da Koyu tonlar serilse de yakışmayan renk tonları tercih edilmemelidir. Beyaz kendini bir kadının kesin bir koyu tonlarda bir tesettür elbise modeli seçmelidir. Aksi takdirde açık renk ve açık ten birbirini boğacaktır. Esmer tonlu bir kadının açık renk tonlarında bir tesettür elbise  tarzı oluşturması gerekmektedir.

 

 Tarz Belirlenmeli

 

Tesettür elbise tarzı belirlenirken, dikkat edilecek başka bir husus ise, klasik mi? sportif mi? bir tarz benimsenecek buna karar verilmelidir. Sportif tarz seven kişinin daha canlı ve hareketli renkler ve üzerinde bulunan detaylara önem vermesi gerekmektedir. Bu tarz daha genç ve şık durulabilir. Öte yandan klasik bir tarz benimseyen bir kadının, Daha düz ve sade renkleri tercih edip, buna uygun eşarp ve çanta seçimi yapmalıdır. Tarzın güzel durmasından ziyade, kişinin karakteristik yapısı ile uyuşan bir tarz benimsenmesi dışarıdan görünüşe daha anlamlı bir duruş katacaktır. Yani normal hayatta sakin uysal bir yapısı olan bir kadının sportif bir elbise seçmesi güzel durursa dahi, kişinin karakteri ile uyuşmadığı için dışarıdan farklı algılanacaktır. Elbisenin klasik ya da spor tarz olmasında önemli etken karakteristik yapıdır.

 

 Aksesuar Seçimi

 

​​​​​​Tesettür elbisenin ortaya çıkmasını sağlayan en önemli unsur, aksesuardır. Doğru bir aksesuar seçimi, çok şık bir elbise şıklık katacağı gibi. Yanlış bir aksesuar seçimi ise, güzel olan elbiseyi, daha kötü gösterecektir.

 

Bir cevap yazın