Tesettür Elbise Modelleri Vücut Yapısına Uygun Alınmalıdır!

tesettür elbiseTesettürlü bayanlar yılın her mevsimi elbise rahatlığından mümkün olduğunca fazla şekilde yararlanır. Elbiseler, kombini kolay, hızlı hazırlanmak için yardımcı ve rahat olan kıyafetlerdir. Fakat tüm bunların yanı sıra şık görünmek de çok önemlidir. Doğru elbise modellerini tercih etmek için vücut tipinin tanınması gerekmektedir. Vücut tipleri, armut, kum saati ve kalptir. Kum saati olan kadınlara her model muhakkak yakışacaktır. Kum saati makul olan bir ölçüdedir. İnce bel ve orantılı bir görseldir.

 

Kalp tipi, belden üstüne kilo olan kadınlar için söylenen bir şekildir. Armut tipi ise, bel, basen ve kalçadan kilo alan kadınlar için kullanılan bir terimdir. Bu vücut tipleri için tesettür elbise modellerinde yer alan her ürün uygun değildir. Kum saati kadınları her modeli kendini rahatlık ile yakıştırabilir. Fakat armut tipi kadınlar, mutlaka A kesim elbiseleri tercih etmelidir. Belden kemerli ve kuşaklı modellerde uygun olacaktır. Kalp tipi kadınlar ise, düz kesim yani boru kesim olan elbiseleri tercih etmelidir. Kesinlik ile kuşaklı ve kemerli elbiseleri kullanmamalıdırlar.

 

 Tesettür Elbise Modelleri İle Türban Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

 

Tesettür elbise modelleri, günlük kullanımda kalıplı ve parlak olan eşarplar için uygun değildir. Bu eşarplar yerine, serbest bırakılmış şallar daha uygun olacaktır. Davetler için kullanılacak detaylı ve sert kumaş yapısına sahip olan elbise modelleri için kalıplı eşarpların kullanılması doğrudur. Eşarpların modellerini, kullanılan kıyafetlerin kumaşına uygun olarak tercih etmek gerekir. Bu şekilde doğru bir uyum da yakalanacaktır.

 

 Tesettür Elbise Modellerinde Hangi Renkler Moda?

 

Tesettür elbise modelleri için 2018 yılı fazla renkli görünmektedir. 2018 yılı yazı için belirlenen renkler, pastel ve canlı renklerin karışımından oluşmaktadır. Renklerin yoğun kullanıldığı modellerde, pastel ve canlı tonları bir arada görmek mümkündür. Bu yıl düz renklerin üzerine basılan çiçek modelleri de çok fazla var. Aynı şekilde, pudra, lacivert, sarı, kırmızı, turuncu ve mürdüm renklerinde de bir yoğunluk söz konusu. Ekose modelleri ve kot elbiselerde bu yaz için tasarlanmış modeller. 2018 tesettür elbise modasında rengârenk tarzlara uygun modeller olduğu kadar, sadeliği seven bayanlar için de beyaz elbiseler üzerinde detaylı çalışmalar yapılmış.