Tesettür Dünyasında Feracenin Gelişimi Ve Uyumu

feraceTesettür giyime sahip kadınların dış giyim alternatifi olarak kullandıkları ferace modelleri, geçmişten günümüze kadar çok uzun yıllardır kadınlar tarafından sevilerek tercih edilmektedir. Günümüz koşulları sebebi ile artık tesettür dünyasında yer alan kıyafetlerin tamamında bir gelişim görülmektedir. Bu durum ürün, renk ve beden çeşitliğinin artması gibi alanlarda göze çarpmaktadır. Ferace genelinde bakıldığında durum nasıl gözükmektedir hep birlikte bakalım:

 

 Feracenin Günlük Kullanımdaki Yeri

 

Ferace modelleri de diğer modellerde olduğu gibi bedene, yaşa, mevsime, tarza, bulunulan ortama göre tercih edilmektedir. Geçmişte feracenin ilk kullanılmaya başlandığı yıllarda genellikle siyah ve bol modeller kullanılmaktaydı. Fakat günümüzde bu durum değişmiş ve birçok güzel tasarıma sahip ferace modelleri piyasada yer almaktadır. Günlük yaşantıda çok fazla tercih edilen ferace modelleri bunun dışında en çok abiye kıyafetleri tamamlamak için kullanılmaktadır. Bu bağlamda en fazla tercih edilen modeller ise taş ve tül detaylarına sahip olan tasarımlardır. Bahsi geçen modeller hem çok rahat bir kullanıma hem de çok şık bir görünüme sahiptir.

 

 Geçmişten Günümüze Ferace

 

Feracenin gelişimine bakıldığında ilk göze çarpan geçmişte ferace modellerinin ithal edilmesi durumudur. Fakat kadınlar tarafından artan talep sonrasında bu durum değişmiş ve üretime başlanmıştır. Artık kadınların beğenisine çok fazla ürün seçeneği sunulmaktadır. Ülkemizde üretilen modeller doğal olarak kadınlara daha uygun renkler, desenler ve modellerde üretilmiştir. Bununla birlikte her yaştan kadın için uygun bir hal almıştır. İthal olan ürünlere oranla da fiyat olarak daha bütçe dostu bir şekilde piyasada yer almaktadır ve daha ulaşılır bir hale gelmiştir.

 

 Ferace İle Diğer Kıyafetlerin Uyumu

 

Tesettür modası içerisinde artık birbirinden farklı bir takım kıyafetlerin kombinlenmesi durumu çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu sayede kadınlar her tarza uygun bir şekilde kıyafet kombinleri oluşturabilmektedir. Bu bağlamda ferace modelleri de diğer kıyafetler ile olan pozitif uyumu sayesinde çok fazla tercih edilmektedir ve çok şık bir görünümü garanti etmektedir. Zaten bir nevi de pardösü ve palto görevi gören feraceler diğer tüm tesettür kıyafetleri ile birlikte dış giyim olarak tercih edilmektedir. Burada önemli olan husus doğru rengin ve bedenin bulunmasıdır.