Tesettür Abiyelerinde Hazır Modellerin Avantajları

Burcu Abiye - Pudra - Pınar ŞemsAbiye ihtiyacı olan her bayanın kararsız kaldığı konulardan birisi de hazır abiyeler ve özel dikim abiyelerdir. Hazır abiyelerin özel dikimler ile kıyaslandığında birçok avantajı vardır. Tesettür abiye modelleri zarif ve şık gösteren modellerdir. Bu neden ile doğru seçimler yapılaması gerekir. Doğru bir tercih için hazır modeller arasından seçimler yapılmalıdır. Vücut ölçülerine göre diken abiye modellerin yakışıp yakışmayacağı bilinemez. Hazır abiye modelleri arasından beden ölçülerine uygun birçok model abiye denenebilir ve hangi modelin yakıştığına karar verilebilir. Yakışan modellerde darlık ya da bolluk olması önemli bir konu değildir. Tadilat yaptırılabilir. Özel dikimlerde bu yaptırılamaz. Yaptırıldıkça abiye modelinde değişimler olur. Bedene göre tasarlandığı için bitmiş hali ile kullanılması gerekir. Tekrar tadilat kaldırabilecek modeller değillerdir.

 

 Abiye Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Abiye modellerini alırken bazı detaylara dikkat edilmesi gerekir. Bu detaylardan ilki, abiyenin vücut yapısı ve boy ölçüsü ile uygunluğudur. Vücut yapısı için uygun olmayan modeller ne kadar güzel olur ise olsun, tercih edilmemelidir. Bunun dışında ise, potluklar küçük bir sorun olarak görülmemelidir. Abiye modellerinde oluşan potluklar, abiyenin dar ya da bol olmasından kaynaklı olur. İlk görüş tadilat yaptırma olmamalıdır. Bu neden ile potluk yapan abiyeler tercih edilmemelidir. Son olarak kaliteli bir işçilik olmasına özen gösterilmelidir. Bakıldığında zarif duran, her detayı özen ile yapılmış abiyeler çok daha şık olmak için doğru seçim olur. Abiyeler alınır iken, türbanlarda alınmalıdır. Aynı kumaştan ve aynı renkten olması gerekir. Ayrı ayrı almak, yanlış olacaktır. Aynı kumaştan üretilmiş aynı renk türban bulunamayabilir.

 

 Abiyeler Ne Zaman Alınmalıdır?

 

Acil bir durum yok ise, abiyeler için özel güden on beş gün önce bakılmaya başlanması doğru olacaktır. Çok uzun zaman var iken almak, yanlış olur. Bayanların kilo durumu hızlı ve sürekli olarak değişir. Abiyeler içinde bir kilo dahi önem taşır. Bir kilo alınması ya da verilmesi alınan abiyede potluklara neden olur. Bu neden ile kısa bir süre içinde alınması en mantıklı olanıdır. Abiyeler için tercih yapılacak süre içinde biraz daha zaman geçecektir ve kullanılacağı güne çok daha yakın bir tarihte alınmış olacaktır.

 

Bir cevap yazın