2018 Tesettür Abiye Şıklığı

Gülistan Abiye - Pudra - Pınar ŞemsAbiye kıyafetler, özel günlerde ve gecelerde sıklıkla tercih edilen parçalardır. Tesettür abiye de günümüzde tesettürlü kadınların özel davetlerindeki seçimleriyle modaya yön veren giyimlerden olmuştur. Kadınlar özellikle düğün, nişan, söz, kına gibi organizasyonlarda genel olarak abiye kıyafetler tercih etmektedir. Birçok çeşitte ve modelde olan tesettür abiyeler ise; son zamanlarda zarafet ve şıklığın bir parçası haline gelmiştir.

Tesettür Abiye Modelleri

 

Abiye kıyafetlere olan ihtiyaç ve yönelim arttıkça, tesettür abiye modelleri de çeşitlilik göstermiştir. Çeşit çeşit kumaş, renk ve işleme detayları olan tesettür abiyeler, şıklığı ve zarafetiyle göz doldurmaktadır. Bilhassa bu yıl moda olan uçuş uçuş uzun etekler, arkası kuyruklu modeller ve beli işlemeli kemerli modeller en sık tercih edilen abiyeler olmuştur. Yazlık veya kışlık kumaşlarda farklılıklar gösteren tesettür abiyelerin buluşma noktası her zaman göz dolduran güpür detaylarıdır. Oldukça şık duran güpürlü ve dantel detaylı tesettür abiyeler, bayanların ilk sırada tercih ettiği modeller arasındadır. Aynı zamanda kaftanlı önden iki yana açılan perdeli modeller de kadınların en çok tercih ettiği tesettür abiyeler arasındadır.

Tesettür Abiye Kombinleri

 

Tesettür abiye kıyafetlerde kombin yapılırken ilk olarak dikkati ayakkabı ve çanta çekmektedir. Kıyafeti tamamlayıcı unsurlar olarak kullanılan ayakkabı ve çantalar, abiyeye uygun renklerde seçilmiş olmalıdır. Özellikle tesettür abiyelerle küçük bir el çantası uygun olacaktır. Moda olan haki, mürdüm, gece mavisi gibi göz alıcı renklerle kombin yapılabilecek sade ve küçük bir el çantası olmalıdır. Ya da pudra, vizon gibi daha pastel renklerle kullanılmak üzere canlı renkte bir çanta ve ayakkabı tercih edilebilir.

Giyimde dikkati tek bir yöne çekmek doğru olacaktır. Eğer kıyafetiniz hareketli ve canlı bir renk ise, aksesuar seçiminiz sade olmalıdır. Aksine tesettür abiye seçiminiz sadelikten yana ise, ayakkabı ve çanta gibi tamamlayıcı ürünleri daha canlı renklerde seçebilirsiniz. Bunların yanı sıra tesettür abiyeyi tamamlayacak olan şal veya eşarp seçiminizi de dikkatle yapmanız gerekir. Abiyeye uygun renklerde ve uygun kumaş türünde olması önerilir. Bazı abiyeler eşarp ile kombin halinde olabilir. Böyle olmadığı durumlarda ise ya tesettür abiye ile aynı tonda ya da ona yakışacak bir tonda eşarp tercih etmek doğru bir seçim olacaktır.

 

Bir cevap yazın