Tesettür Abiye Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

tesettür abiye modelleriEn özel günlerde şık ve güzel görünmek her kadının arzusudur. Seçtiğimiz elbise, çanta, ayakkabı ve aksesuarlar tam bir bütünlük sağlanmasına özen gösterilir. Fotoğraf çekimlerin çok olduğu bu özel günlerde tercih edeceğiniz elbise modeli oldukça göz alıcı olmalıdır. Bundan sebep özel gecelere yakışan tesettür abiye modelleri alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi vücut tipini bilmek ve ona göre model tercihinde bulunmaktır.

 

 İnternet Ve Ya Dergilerden Model Çeşitleri Araştırılmalıdır

 

İnternet ve ya dergilerden model çeşitleri araştırılarak fikir elde edilmelidir. Alışveriş sırasında aklınızda bir model olmaması tercih seçimlerinizde zorlanmanıza neden olacaktır. Beden yapınız ve kilonuz abiye seçimlerinde çok fazla öneme sahiptir. Kilolarınızı kapatacak abiye modellerine öncelikle yönelmelisiniz. Basen kısmı geniş olan kadınlarda balık kesim model göze hoş gelmemektedir. Bunun yanı sıra abiye elbise modellerindeki işlemelerin, dantellerin ve güpür detayların dağılımına ve bir bütün olarak nasıl durduğuna dikkat edilmelidir.

 

 Ten Rengi Dikkate Alınarak Seçim Yapılmalıdır

 

Tesettür abiye seçiminde model kadar dikkat edilmesi gereken diğer konu renk seçimidir. Özel geceye katılacağınız mevsime uygun renkler ilk olarak tercih edilmelidir. Beyaz tenli bir kadınsanız beyaz renkte abiye kıyafet seçiminden uzak durmalısınız. Eğer beyaz renk düşkünü ve asla vazgeçmiyorsanız abiye elbise üzerinde kullanacağınız şal seçimini daha natural renklerden yana kullanmalısınız. Bunun yanı sıra esmer tenli kadınlara da canlı renk abiye modelleri çok zıt bir görüntü oluşturacağı için pek önerilmemektedir. Bununla birlikte ten renginize uymayan renk seçimlerinden yana tercihinizi kullanıyorsanız yüzünüze hafif hile içeren makyaj uygulayarak ten renginizde oynamalar yapabilirsiniz.

 

Abiye elbise seçimini yaptıktan sonra en çok dikkat çeken detay ise aksesuarlar olmaktadır. Çanta tercihini cüzdan tarzında küçük boy tercih edilmelidir. Eğer abiye modellerinde çok fazla taş ve ya süs detayları barındırıyor ise, çanta tercihi sade yapılmalıdır. Böylelikle abiye ve çanta bütünlüğü elde edilmiş olur. Takılarda ise abiye elbise modeline uyum sağlayacak tarzda tasarımlar tercih edilmelidir. Eğer tercih ettiğiniz model sade ise top şeklinde inci küpeler oldukça şık bir görüntü oluşturmaktadır.